Речі, які ні в якому разі не можна прати в машинці автомат

Перш ніж закидати речі в пральну машину, перевірте, чи немає там речей зі списку нижче. Адже не все можна прати в пральній машинці.

Розшиті бісером або блискітками вироби

Красиві тонкі речі, покриті бісером або вишивкою, можна зіпсувати в пральній машині, особливо якщо вони наклеєні, а не пришиті. Точно так же будьте обережні при пранні всього, зробленого з мережива, яке може порватися при пранні, особливо якщо воно треться об одяг з гачками, гудзиками або блискавками. Замість цього періть ці речі вручну або в хімчистці.

Жіноча білизна

Дріт, гачки і петлі можуть пошкодити внутрішню частину пральної машини і зіпсувати бюстгальтер. Замість цього або періть одяг вручну, або купіть захисний сітчастий мішок, щоб ліфчики і машина були в безпеці. Немає сітчастого мішка? Наволочка зробить свою справу.

Монети і ключі

Хоча більшість з нас не стане прати ключі або монети в машинці навмисно, майже кожен в якийсь момент випадково залишав кілька монет або запасний ключ в кишені джинсів. Якщо ключі або монети залишаться на місці, це може бути нешкідливою помилкою, але якщо вони вилізуть, то можуть завдати великої шкоди.

Кросівки зі шкірою

Взуття зі шкіряними вставками ніколи не слід поміщати в машину, це може пошкодити шкіру. Хоча найбезпечніше прати дорогі кросівки вручну і давати їм висохнути на повітрі, якщо на бирці написано, що вони безпечні для машинки, зніміть устілки і покладіть взуття в окрему наволочку, а потім висушіть на повітрі.

Одяг, покритий шерстю домашніх тварин

Хоча ми всі любимо обніматися з нашими улюбленцями, шерсть, яку вони часто залишають, не так приваблива. Але вмессто того, щоб нести речі відразу в пральну машинку, варто витратити трохи часу, щоб спочатку видалити волосся за допомогою валика для ворсу або кисті. Якщо ви кинете одяг з шерстю прямо в пральну машину, шерсть намокне, злипнеться і може прилипнути до стінок пральної машини. Крім того, ця шерсть може стікати в каналізацію, забиваючи труби.

Занадто багато білизни

Пральна і сушильна машини можуть багато, але занадто велика кількість речей, як правило, викликає великі проблеми. Перевантаження машини означає, що пральна машина не зможе правильно очистити ваш одяг, а сушильна машина не зможе генерувати повітряний потік для рівномірної сушки одягу. До того ж перевантаження може привести до поломки. Великі навантаження не тільки викликають навантаження на ремінь барабана і підшипники, але і можуть викликати перегрів і вигоряння двигуна.

Речі з розстебнутою блискавкою

Речі на блискавки, звичайно, можна прати, якщо вони закриті. Однак відкриті блискавки, закручені в пральній машині, можуть зачепитися за інші предмети, що може завдати серйозної шкоди одягу.

Що не можна прати в пральній машині
Що не можна прати в пральній машині

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.