Порошок для прання своїми руками: мінімум хімії і максимум користі

Багато господинь по всьому світу починають переходити на нетоксичний, екологічний домашній порошок. Один з рецептів такого порошку ви знайдете у нас в статті.

Приготування власного прального порошку – це гарантія, що ви будете використовувати екологічні продукти, склад яких ви знаєте. Такий порошок менш токсичний для навколишнього середовища, а також більш дбайливий для шкіри. А ще він набагато дешевше.

Інгредієнти

  • 200 гр пластівців або стружки господарського мила;
  • 200 гр харчової або кальцинованої соди;
  • 180 гр солі;
  • 80 гр перкарбонату натрію;
  • 30 крапель ефірної олії чайного дерева (антибактеріальний і антисептичний).

Змішайте перкарбонат, сіль і харчову соду в мисці. Добре перемішайте. Потім додайте пластівці господарського мила. Коли суміш стане досить однорідною, додайте ефірні олії чайного дерева і добре перемішайте.

Використання і запобіжні заходи

Зберігайте в щільно закритій банці далеко від джерел тепла і в недоступному для дітей місці.

Залежно від того, наскільки брудна ваша білизна, насипте одну або дві столові ложки порошку в відділення для миючого засобу або прямо в барабан.

Біла білизна має тенденцію ставати сірою під дією вапняку. Білий оцет через свою кислотність запобігає цій незручності. Однак будьте обережні, його не можна використовувати в чистому вигляді – він може пошкодити еластичні матеріали – і не варто змішувати з миючим засобом, оскільки його з’єднання з харчовою содою зробить рецепт менш стабільним. Одна третина оцту, дві третини води – і наливайте порцію в відділення для пом’якшувача. Якщо одяг вже посірів, жменю перкарбонату в барабані може надати йому свіжість.

Чому не варто додавати для аромату ефірні олії

У багатьох рецептах в Інтернеті рекомендується додавати в суміш трохи ефірних олій для додання аромату білизни (лаванда, лимон і тощо). Але, як ви помітили, в нашому рецепті їх немає (за винятком чайного дерева через його антисептичний ефект), тому що вони абсолютно марні, оскільки ефірні олії розчиняються і зникають з водою для миття. За тією ціною,яку вони коштують, краще просто розпорошувати суміш ефірних масел і води на вже випрану білизну з машини.

Використовуйте порошок, в складі якого ви впевнені
Використовуйте порошок, в складі якого ви впевнені

Схожі статті

Дякую свекрусі за цей рецепт: потрібно всього 4 інгредієнти та заправка, щоб приготувати салат “Моя Леді”

Приготувати смачний салат з цікавою назвою "Моя Леді" можна з чотирьох інгредієнтів, а весь секрет криється в ароматній заправці. Спробуйте цей рецепт сьогодні та пригостіть родину смачною вечерею.

“Юристи вже працюють”: Ольга Фреймут прояснила ситуацію з некоректним коментарем щодо чоловіків в Україні

Телеведуча та журналістка Оля Фреймут потрапила у скандал, начебто звинувативши українських чоловіків в небажанні захищати країну. Сама знаменитість стверджує, що ці слова – брехня. 

Рецепт мама принесла з гостей: беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить. Про котлети чути не хочу

Що можна приготувати з фаршу? Звичайні котлети вже набридли, а сильно заморочуватися не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт, який чудово підходить для таких моментів.