Чи так корисні безсульфатні шампуні, як про них розповідають

Шампуні без сульфатів складаються з натуральних інгредієнтів і набираю особливу популярність. З'ясовуємо, які плюси і мінуси цих шампунів.

Сульфати – це група хімікатів, що володіють очисними властивостями. Вони діють як поверхнево-активні речовини.

“Як і більшість поверхнево-активних речовин, сульфат також має гідрофобну і ліпофільную частини. Гідрофобна частина може прикріплятися до води. У той час як ліпофіильна частина може прикріплятися до частинок жиру, олії або бруду” – розповідає Сухіра Мунши, фахівець з фітнесу і здорового харчування.

Отже, в миючих засобах, милі і шампунях міститься сульфат. Але незалежно від його користі, є і шкідливі ефекти.

Шкідлива дія сульфатів в шампунях:

  • Сульфати можуть виводити шкірний жир зі шкіри голови і викликати сухість. Він може викликати подразнення в основному у тих, у кого суха шкіра. Їх шкірі вже не вистачає шкірного сала, а сульфати видаляють навіть цю невелику кількість шкірного сала.
  • Сульфати можуть пошкодити волосся при нанесенні на пофарбоване волосся. Всі гроші, які вам, можливо, доведеться витратити на волосся, будуть марні.
  • Сульфати також можуть зменшити пухнастість.

З усіх цих причин краще використовувати шампуні і косметичні засоби без сульфатів.

Переваги використання шампуню без сульфатів

Якщо ви хочете використовувати шампунь без сульфатів, це може бути корисно з наступних причин.

Запобігання видалення шкірного сала

Наша шкіра і шкіра голови мають природний масляний шар, званий шкірним салом, використання шампунів без сульфатів може захистити вашу шкіру від втрати шкірного сала. Ці шампуні підходять тим, у кого суха шкіра.

Зберігання кольору волосся

Використовуючи шампунь без сульфатів, фарба для волосся може триматися довго, і вам не потрібно бути обережним з фарбою.

Випрямлення або завивка волосся

Якщо вам подобається випрямляти або завивати волосся, ви можете робити це частіше, якщо використовуєте шампуні без сульфатів.

Недоліки використання шампуню без сульфатів

Хоча використання шампуню без сульфатів має багато хороших сторін, воно також має деякі недоліки.

Форма без піни

Сульфати володіють піноутворювальними властивостями. Шампунь без сульфатів не піниться. Через це складно передбачити, чи чисте ваше волосся чи ні.

Складніше мити волосся

Сульфати, які є поверхнево-активними речовинами, легко видаляють забруднення. При використанні шампуню без сульфатів вам може знадобитися більше шампуню для бездоганного стану волосся.

Випадання волосся

Більшість шампунів без сульфатів підходять тільки в тому випадку, якщо використовуються в певній кількості. Таким чином, їх неакуратне використання може викликати сильне випадання волосся.

Шампуні без сульфатів
Шампуні без сульфатів

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.