Як зробити так, щоб ялинка не втрачала голки

Ялинка - одні із символів новорічних свят. Але обсипалися голки - страшний сон кожної господині. Як уникнути передчасного осипання голок - читайте далі.

Чому дерево так швидко втрачає хвою?

Відповіддю на це складне питання ми зобов’язані дослідникам з Університету Лаваля (Квебек). За їх словами, це пов’язано з етиленом, тим же газовим компонентом, який сприяє дозріванню і гниттю плодів.

Обріжте ствол 1 або 2 рази

Я знаю, що це не зовсім легко, але якщо ви можете, спробуйте злегка обрізати стовбур вашого дерева (від 4 до 5 см), перш ніж приносити його в будинок.

Якщо ви не плануєте прикрасити ялинку відразу після того, як привезете додому, обов’язково тримайте дерево вертикально, опустивши стовбур у відро з водою в саду, на балконі або в гаражі, щоб зберегти ялинку свіжою.

Коли принесете її для прикраси будинку, знову зріжте стовбур дерева, щоб воно ввібрало воду і не висохло занадто швидко.

Тримайте дерево подалі від джерел тепла

Найшвидший спосіб змусити різдвяну ялинку висохнути і почати сумувати – це поставити її поруч з джерелом тепла.

Будь то камін, радіатор або сонячне вікно, важливо тримати ялинку далеко від джерел тепла в будинку, оскільки це може привести до передчасного висихання різдвяної ялинки, не кажучи вже про те, що це було б дуже небезпечно, так як це потенційно може призвести до виникнення пожежі.

Тому постарайтеся знайти для неї місце там, де не дуже жарко і ідеально прохолодно. Це ефективна порада, щоб ваше дерево залишалося на довгий час.

Повинна бути хороша основа дерева

Ніколи не недооцінюйте важливість наявності гарної основи дерева. Це не просто питання естетики або практичності, тому що, якщо основа вашого дерева досить широка і глибока, щоб забезпечити дереву достатню кількістю води, воно може залишатися дуже зеленим протягом тривалого часу.

Регулярно поливайте дерево

Дуже важливо регулярно зволожувати дерево, щоб воно не пересихало занадто швидко. Якщо у вас є спиляне дерево, а в підставі дерева спеціально зроблений резервуар, подумайте про те, щоб наповнювати резервуар водою кожен день.

Якщо ви зупинили свій вибір на дереві в горщику, те ж саме: не забувайте поливати його кожен день.

Нарешті, якщо у вас є спиляне дерево, але біля основи дерева немає резервуара, обприскати гілки водою (звичайно, будьте дуже обережні з гірляндою. Розпилюйте тільки на гілки або біля основи дерева, де немає електричного кабелю) за допомогою спрею, наповненого водою, щоб ваше дерево залишалося якомога більше вологим.

Щоб ялинка довше стояла - воспользйтесь порадами
Щоб ялинка довше стояла – воспользйтесь порадами

Схожі статті

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.