Ламінат, килим, плитка: як чистити різні типи покриття

Тип підлогового покриття визначає правила прибирання. У кожного покриття різні потреби в догляді. З'ясуйте, з якого матеріалу покриття у вас і читайте поради по догляду.

Килим

Килим слід регулярно чистити пилососом. Пилосос видаляє пил і частинки, які можуть пошкодити волокна вашого килима. Цей тип покриття також вимагає регулярної мийки. Ручна чистка водою і м’яким миючим засобом може працювати для невеликих завдань, але для ретельного очищення необхідний електричний очисник килимів, або спеціальна хімчистка.

Дерев’яна підлога

Використання занадто великої кількості води або рідкого очищувача для дерев’яних підлог може привести до незворотних ушкоджень. Дерево пористе і вбирає рідину, якщо її нанести занадто багато. Регулярне підмітання – один з кращих способів очищення деревини. Щоб видалити плями або розливи, використовуйте легкий засіб для чищення, призначений для дерев’яних підлог і злегка вологу ганчірку. Доступні розчини для глибокого очищення, які різняться в залежності від типу дерева та оздоблення.

Вініл і ламінат

Як і у випадку з дерев’яними підлогами, важливо обмежити кількість води і рідкого миючого засобу на вінілових і ламінатних підлогах. Навіть трохи зайвої води може потрапити в стики вінілової підлоги і почати ослаблення клею, що призведе до того, що підлога відшарується. Підлоги з ламінату розширюються, якщо вбирають надто багато води, тому рекомендується негайно прибирати розливи на таких підлогах. Регулярне підмітання та легка мийка – кращий спосіб зберегти покриття.

Плитка

Багато підлогового покриття, які продаються в магазинах товарів для будинку, зроблені з вінілової композиції, для якої потрібні неабразивні чистячі засоби. Інші типи плитки можуть переносити більш агресивні хімічні речовини, але їх стики – ні. Одна з проблем з швами плитково підлоги полягає в тому, що вони не перебувають на рівні з плиткою і іноді не беруться до уваги в процесі очищення. Важливо вибрати щітку або очищуючий інструмент, і підготувати розчин для мийки. Паста з харчової соди, перекису водню і декількох крапель засобу для миття посуду позбавить від стійких плям. А для бруду на самій плитці змішайте 1 склянку оцту і 1 л води і протріть шваброю.

Чистимо підлоги правильно
Чистимо підлоги правильно

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.