Стало відомо, чому потрібно застеляти ліжко щоранку і як це правильно робити: злі духи і хвороба

Чому потрібно застеляти ліжко щоранку, що символізує розтріпана постільна білизна і при чому тут духи - читайте в матеріалі.

Навіщо застеляти ліжко щоранку, якщо ввечері знову лягаємо спати? На це питання у нас є кілька цікавих відповідей.

Багато з нас відразу після сну застеляють ліжко і роблять велику помилку. На думку фахівців, це робити категорично не можна. Справа в тому, що під час сну людина пітніє, а зайву вологу вбирає постільна білизна.

Коли ми відразу після пробудження застеляємо ліжко, ми самі створюємо ідеальне місце для поширення різних бактерій. Тому рекомендується відкрити вікно, і не застеляти ліжко мінімум 15-20 хвилин. У цей час можна зробити водні процедури і сніданок. Так постільна білизна провітритися і встигне висохнути. Потім сміливо можна застеляти ліжко.

Що значить розтріпана постіль?

Что значит растрепанная постель?
Що значить розтріпана постіль?

Повір’я кажуть, що незастеляне ліжко символізує хворобу, а часом навіть і смерть. Зазвичай, коли людина хворіє, вона практично не встає з ліжка. Створюється хвороблива і лінива атмосфера. Нічого не хочеться робити, немає сил і бажань.

У деяких джерелах сказано, що розтріпана постільна білизна притягує злих духів. Вони в свою чергу приносять хвороби, у людини може початися безсоння або можуть снитися кошмари.

Вірити чи не вірити в повір’я, вирішувати вам. Але, згадайте, як наші бабусі застеляли ліжко. Це був немов ритуал – гарне покривало, багато подушок у вигляді піраміди і мереживні накидки. Ліжко було особливим місцем у будинку, тому ніхто не дозволяв собі залишити розтріпану постіль на цілий день.

 ""

Схожі статті

Мій ходовий суп. Я готую його 3 рази на тиждень, а просять ще! Найсмачніший і дуже простий супчик з лапшою

Цей домашній суп з куркою та локшиною із задоволенням будуть їсти дорослі та діти. Він виходить дуже смачним, ситним і наваристим, а готується дуже просто.

Ніжний салат з куркою та огірками, який готую не лише на свята: завжди випрошують цей рецепт, а я ділюсь

Салат з куркою та огірками стане чудовою ідеєю для святкового столу. Подавати цю смакоту можна як самостійну страву або як доповнення до гарніру.

39-річна TAYANNA стала завидною нареченою, бо має шматочок землі на Балі: пощастить її новому коханому

TAYANNA завжди мріяла мати власний будиночок біля океану. Три роки тому коханий співачки втілив цю мрію в життя. Щоправда, наполовину – подарував земельну ділянку на Балі.