Як правильно купати кішку і чи потрібно її купати? Власникам домашніх тварин на замітку

Більшість кішок ненавидять купання і знаходять цей процес стресових, тому переконайтеся, що ви робите це правильно.

Кішки доглядають за собою по ряду причин, від регулювання температури тіла до підтримки гладкості вовни. Instagram і TikTok – рай для любителів кішок, які люблять перегортати фотографії чарівних кошенят і кішок, які займаються кумедними речами, в тому числі купаються як людина. Але чи дійсно кішок потрібно купати? Ось все, що вам потрібно знати.

Кішки не вимагають особливого догляду, вони приходять і йдуть з вашого будинку, як їм заманеться, замість того, щоб їх вигулювати, але є деякі речі, з якими їм потрібна допомога.

Крім того, що кішок годують і гладять, вони дійсно потребують періодичного догляду та залицянням, і регулярному огляду ветеринара.

При догляді за кішкою потрібно засовувати її в ванну і поливати зі шланга або ж простий гребінець і тріммер допоможуть?

Рекомендується розчісувати кішку і доглядати за нею, тому що це знижує ймовірність утворення грудок вовни та запобігає сплутування.

У той час як кішки доглядають за собою, вилизуючи, розчісуючи їх і встановлюючи режим догляду, їм дуже допоможе.

Догляд також попереджає вас про кліщів, ранах, шишках і шкірних проблем у вашої кішки, тому ви можете ефективно контролювати та підтримувати здоров’я своєї кішки, тому догляд – це більше, ніж естетика.

Якщо у вашої кішки довгі або особливо пухнасті волосся, ви повинні розчісувати їх через день (або хоча б раз на тиждень). Порадьтеся з ветеринаром, адже кожна порода кішок індивідуальна.

У кішок є вбудовані інструменти для догляду у вигляді мови та зубів, і зазвичай вони метушливі щодо самоочищення, тому регулярного догляду за ними зазвичай достатньо.

 "В "
Купання кішки

Однак бувають випадки, коли вашому котячого одного потрібно невелика додаткова допомога у відділенні прибирання – наприклад, коли він або вона контактували з чимось липким або смердючим, або коли він став дуже брудним.

Більшість кішок ненавидять купання і знаходять цей процес стресових, тому переконайтеся, що ви робите це правильно – і робіть це тільки в разі потреби – і підготуйтеся, маючи напоготові потрібні інструменти та приналежності.

Як правильно купати кішку

Якщо ви збираєтеся збирати кішку, вам знадобляться відповідні матеріали.

Переконайтеся, що ви встановили їх, перш ніж наводити кішку в ванну – організація допомагає спростити і якомога довше утримувати кішку від води.

Тобі знадобиться:

шампунь для кішок (і кондиціонер для кішок, якщо необхідно – ніколи не використовуйте продукти для людини;
рушники;
гребінець або щітка для довгошерстих кішок;
глечик або інша місткість для полоскання;
гумовий килимок або рушник, поміщене в раковину або ванну, щоб запобігти ковзанню.

Почніть з розчісування кішки та позбудьтеся від якомога більшої кількості бруду з її вовни, а потім перевірте температуру води, перш ніж кидати кішку в ванну.

Якщо кішка не хоче залишатися в воді, ви можете використовувати частування, щоб спокусити її, або попросіть іншу людину потримати кішку, щоб полегшити процес.

Якщо ваша кішка сильно кусається або дряпається під час купання або здається, що вона засмучена, припиніть купати кішку і порадьтеся з ветеринаром. Можливо, ви зможете попросити кого-небудь більш досвідченого, наприклад вашого ветеринара або грумера, вимити вашу кішку без проблем.

Якщо ваша кішка почувається добре в воді, почніть з нанесення невеликої кількості шампуню для кішок і теплої води тільки на брудні або забруднені ділянки.

Якщо ви миєте все тіло, уникайте області голови та намилюйте тільки решту тіла. Це включає шию, нижню частину тіла і хвіст вашої кішки.

Якщо ви хочете очистити їх мордочку, протріть її вологим рушником. Ніколи не опускайте голову в воду і не бризкайте їй в обличчя. Особа і вуха кішки слід протерти тільки вологим рушником.

Щоб обполоснути кішку, наповніть глечик теплою водою і закрийте кішці очі та вуха, обережно ополоснув решта тіла. Повторіть процедуру з кондиціонером, якщо ви використовуєте кондиціонер.

Дуже важливо ретельно змити будь-який шампунь і кондиціонер, коли ви закінчите, оскільки ви не хочете, щоб ваша кішка проковтнула залишки шампуню, коли вони в наступний раз будуть доглядати за собою.

Щоб закінчити, покладіть рушник для кішки на плоску поверхню або підлогу і посадіть на нього кішку.

Дайте кішці струсити зайву воду, а потім допоможіть їй і протріть рушником.

Що б ви не робили, не сушіть їх феном! Шум може налякати кішку.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.