ТОП-10 Кімнатних рослин, які абсолютно безпечні для алергіків

Деякі кімнатні рослини фільтрують токсини з повітря і захищають навколишнє середовище в приміщенні від алергенів.

Я страждаю від сезонної алергії з того часу, як сім років тому ми переїхали в інше місце. У повітрі є щось, особливо навесні та восени, що моєму тілу просто не подобається. Після багатьох років вирощування кімнатних рослин я знайшла кращі з них, які допомагають очищати повітря і запобігають побічні ефекти, пов’язані з алергією.

Мирна лілія, драцена, пальма арека, англійська плющ, павуче рослина, золотий потос, філодендрон, зміїна рослина, каучукове дерево і диффенбахія фільтрують токсини з повітря і захищають навколишнє середовище в приміщенні від алергенів. Крім того, у них нижчий вміст пилку, що чи не поглиблює алергію.

Давайте докладніше розглянемо ці рослини, в тому числі способи догляду за ними в домашніх умовах. Я вибрала прості у вирощуванні рослини, які найбільше впливають на алергію.

Мирна лілія

 "В "
Лілія

Чи не вимагають особливого догляду і прості у вирощуванні мирні лілії (спатифиллум) – одне з кращих кімнатних рослин для очищення повітря. Він розщеплює і нейтралізує токсичні гази, які часто зустрічаються в приміщенні, такі як бензол, окис вуглецю і формальдегід. Мирні лілії також ефективно видаляють з повітря спори цвілі.

Якщо ви чутливі до пилку, Peace Lily – хороший вибір, тому що вона виробляє пилок, яка більш липка і важка, ніж інші квіти, що знижує ймовірність того, що вона буде залишатися в повітрі та викликати роздратування.

Драцена Reflexa Пісня Індії

Драцена – одне з найбільш ефективних рослин для видалення з повітря в приміщенні алергенів і газів, що загострюють алергію. Дослідження чистого повітря НАСА підтвердило, що драцена видаляє бензол, формальдегід і трихлоретилен на додаток до поглинання окису вуглецю. Вона також відомий тим, що вловлює алергени у своєму листі.

Dracaena reflexa – одна з кращих різновидів для алергіків, завдяки чудовій здатності очищати повітря. Доступно декілька сортів, в тому числі строкаті з красивими кремовими та жовтими краями. З Пісні Індії виходить прекрасне кімнатна рослина, що не вимагає особливого догляду.

Пальма Арека

Згідно з дослідженням Національного інституту здоров’я 2011 року, пальма арека є найкращим кімнатною рослиною для очищення повітря. Натуральний зволожувач повітря, він полегшує симптоми алергії, такі як закладеність носа і роздратування, коштом збільшення кількості водяної пари в повітрі.

Areca Palm також був названий в дослідженні чистого повітря НАСА як один з кращих очисників для видалення з повітря формальдегіду, оксиду вуглецю, ксилолу і толуолу. Велике листя відмінно підходять для уловлювання алергенів і фільтрації токсинів з навколишнього середовища.

Англійський плющ

 "В "
Плющ

Відповідно до недавнього дослідження, англійська плющ (Hedera helix) покращує симптоми алергії, очищаючи повітря від подразників і зменшуючи кількість переносите по повітрю спор цвілі. Ця рослина творило для нас чудеса, і у мене вдома є кілька горщиків з англійським плющем.

Майте на увазі, що ця рослина токсично для людей і тварин, тому зберігайте його в недоступному для дітей і домашніх тварин. Помістіть його на високу полицю і дайте йому стекти вниз, але ображати його, поки він не став досить довгим, щоб до нього дотяглися ваші діти.

Павук завод

Витривала кімнатна рослина, яке відмінно підходить для початківців, рослина павук (Chlorophytum comosum) практично неможливо вбити. А краще за все він поглинає з повітря шкідливу цвіль і інші алергени. Це відмінний вибір для людей з поширеною алергією на пил.

Крім того, він видаляє з повітря такі токсини, як бензол, формальдегід, окис вуглецю і ксилол. Ксилол – це розчинник, який використовується в гумовій, шкіряної і поліграфічної промисловості. Красиве рослина, безпечне для дітей і домашніх тварин, а також алергікам, що не помиляться, якщо вибере Spider Plant.

Золотий Потос

 "В "
Потос

Золотистий потос (Scindapsus aureus), також відомий як диявольський плющ, – це просте у догляді тропічне кімнатна рослина, відоме як одне з кращих кімнатних рослин для зниження вмісту формальдегіду в приміщенні. Фактично, він входив до трійки кращих НАСА разом з філодендроном і павутинною рослиною. Формальдегід підсилює подразнення рота, носа і горла, що може посилити алергію.

Golden pothos – моя особиста улюблене кімнатна рослина. Це було перша рослина, яка я успішно виростив самостійно, і кілька таких рослин у мене завжди бовтаються по дому. Дуже легко вирощувати та очищати повітря, він стане відмінним доповненням будь-якого приміщення.

Філодендрон Серця

Філодендрон сердоліковий (Philodendron scandens) покращує якість повітря в приміщенні, що робить його ідеальним для людей, які страждають алергією. Це чудове листяна рослина здатна очищати повітря від значної кількості шкідливих газів під час фотосинтезу. І анітрохи не завадить, що його супер легко вирощувати!

Це хороший вибір для розміщення навколо меблів, яка може виділяти дратівливий формальдегід, оскільки філодендрон особливо гарний у боротьбі з такими джерелами, як ДСП.

Зміїний завод

При складанні цього списку я намагалася вибрати найбільш прості в догляді рослини, які найбільше впливають на алергію і якість повітря. зміїна рослина (сансевієрія) – одне з найпростіших у вирощуванні рослин (і одне з моїх улюблених рослин). Ви можете нехтувати ним тижнями, а іноді та місяцями, і він все одно виживає. Це відмінний вибір для людей, які думають, що нічого не можуть виростити.

Крім простоти відходу, Зміїне рослина (також відомий як мову тещі) знижує концентрацію озону в закритих приміщеннях. Оскільки він перетворює вуглекислий газ в кисень в нічний час, помістіть Snake Plant в свою спальню, щоб краще виспатися вночі, коли у вас проявляється алергія.

каучукового дерева

Каучукового дерева (Ficus elastica) – ще одне з кращих кімнатних рослин для початківців і одне з кращих рослин для очищення повітря, може допомогти алергікам, очищаючи повітря від хімічних токсинів. Дослідження НАСА рекомендують два каучукових дерева в 25 см горщиках.

Каучукового дерева особливо добре видаляє формальдегід, який подразнює очі, ніс і горло, коли він виділяється меблями, газовими плитами, камінами, будівельними матеріалами. Він може навіть викликати напади астми, якщо концентрація досить висока.

диффенбахія

Доведено, що диффенбахія, також відома як очерет, видаляє з повітря забруднюючі речовини – толуол і ксилол. Ці подразники шкідливі для алергії або респіраторного здоров’я в цілому. Розгляньте сорт з великими листками, щоб відфільтрувати якнайбільше.

Тупа тростину отримала своє загальне назва, тому що після вживання вона робить людину (або тварина) німим. Проковтування викликає печіння в роті і горлі, тому тримайте цю рослину подалі від домашніх тварин і дітей. Легко вирощувати з красивим листям, це гарне доповнення до будь-якій кімнаті – навіть при слабкому освітленні.

Також майте на увазі, що чим здоровіше рослина, тим краще воно поліпшить якість повітря. Ознайомтеся з хорошим посібником з догляду за своїми рослинами, щоб переконатися, що вони ростуть оптимально і приносять максимальну користь.

spot_img

Схожі статті

Після розлучення з другою дружиною 49-річний Василь Вірастюк часу дарма не гаяв: “У мене народився 4-й син”

Василь Вірастюк ще не встиг завершити процес розлучення з колишньою дружиною Інною, як на найсильнішу людину планети накотила нове кохання і навіть з'явився нащадок.

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.