Як уберегти свій сад від щурів – 4 кроки до саду без шкідників

Щури можуть передавати хвороби людей і домашніх тварин через укуси, подряпини, сечу і кал тому якщо у вас є проблема з гризунами, їх потрібно вирішувати.

Щури на вашому дачній ділянці – це добре чи погано? Звичайно це погане сусідство. До того ж щури можуть налякати маленьких дітей і жінок.

Багато городників і садівників знають, що щури відвідують їх ділянки. Однак дуже погано, якщо вони залишаться у вас жити в саду. Це постійне напруження, пов’язане з різними проблемами: від випадкового контакту з щуром до контакту з продуктами або речами, до яких торкалися щури. Від щурів можливо заразитися.

Щури увійдуть в ваш сад і будинок в пошуках їжі та укриття, але вони можуть завдати шкоди вашому здоров’ю і знищити ваші рослини.

Щури можуть передавати хвороби людей і домашніх тварин через укуси, подряпини, сечу і кал тому якщо у вас є проблема з гризунами, їх потрібно вирішувати. Якщо ви продовжуєте знаходити щурів у своєму саду, це погані новини для вашого городу. Гризуни можуть пошкодити ваші фрукти, овочі, насіння, цибулини, рослини та багато іншого. Експерт Rentokil, Express.co.uk розповість, як уберегти свій сад від щурів.

Коричневі та чорні щури – найпоширеніші види, які можна зустріти в вашому саду.

Навіть якщо ви насправді не бачили щура, це не означає, що у вас немає проблеми з ними.

За словами експертів Rentokil, вам слід шукати місця для гніздування, якщо ви підозрюєте, що у вас є щури.

Пошукайте під сміттям, деревиною або стосом, у водостічних трубах, під ними та в сараях, надвірних будівлях або гаражах.

Послід зазвичай має довжину від 15 до 20 мм, циліндричну форму, плоский з одного кінця і загострений з іншого.

Якщо послід вологий, значить він свіжий. Якщо вони висохли, значить, щур зробив це як мінімум кілька годин тому.
Щури будуть робити нори, а не переміщатися там, де ви їх бачите.

Щури запам’ятовують шляху і використовують одні та ті ж маршрути в притулок і назад.

 "В "
Щур

Мазки можуть бути видні там, де вони йдуть по каменю, дереву або металу, наприклад, на щаблях, огорожах і стовпах воріт.

Вони, як правило, подорожують по землі, але вони можуть лазити та стрибати, щоб дістатися до їжі та укриття.

Зазвичай проходи мають ширину від п’яти до десяти сантиметрів біля укриття вздовж стін, берегів, живоплотів і крізь рослинність.

Вони люблять широкий асортимент садових овочів, а також корми для домашніх тварин і птахів, тому все це приверне щурів.

У щурів досить гострі зуби, щоб проходити через тверді матеріали, такі як дерево, гума, винив, низькосортний бетон і цемент, тому зверніть увагу на сліди на ваших зборах, сараях, контейнерах для компосту та електропроводці.

Не покладайтеся лише на свій зір, понюхайте свій сад і тримайте вуха відкритими.

Гризуни в великій кількості мають характерний запах, і ви також можете почути їх активність. Зазвичай вони ведуть нічний спосіб життя, тому днем ​​ви їх зазвичай не побачите. Якщо ви їх бачите, це зазвичай означає, що їм не вистачає їжі та вони відчайдушно шукають нові джерела їжі.

Rentokil підкреслює важливість відмови щурам в їжі та в притулоку.

Популярне

Схожі статті

Пішов від красуні-дружини до коханки, яка була молодшою за його дочку: буремний шлях Віктора Павліка

Протягом останніх декількох років особисте життя Віктора Павліка стало під "прицілом" уваги його фанатів. Сьогодні він одружений вчетверте. Що відомо про дружин артиста?

Розлучений Сергій Танчинець більше не приховує нову кохану: разом з Юлею гуляють попід ручку вулицями Одеси

Розлучившись через 15 років шлюбу, Сергій Танчинець деякий час не підтверджував чутки про роман із колегою Юліаною Корецькою. Та під час прогулянки Одесою парочка поводилася без обмежень.

Не поступається Мер’єм Узерлі: як виглядає старша сестра-співачка Хюррем Султан з “Величного століття”

Відома турецька актриса Мер'єм Узерлі стала популярною на весь світ. Про неї знають усі, на відміну від старшої сестри. Втім, родичка зіркової актриси така ж сама талановита.