Як швидко прибрати свій будинок – 5 порад, як прибирати за половину часу

Для деяких людей прибирання будинку - саме заняття, що розслаблює на світі, і вони з нетерпінням чекають, щоб займатися цим регулярно.

Прибирання вашого будинку може здатися складною і тривалим завданням, але це не обов’язково. Ось кілька важливих порад, які допоможуть вдвічі скоротити час прибирання і в найкоротші терміни зроблять ваш будинок блискучим.

Більшість людей ненавидять прибирати, але все люблять чистий будинок. Для деяких прибирання будинку – саме краще заняття на світі, і вони з нетерпінням чекають, щоб займатися цим регулярно. Але для інших це може бути неймовірно напруженим і виснажливим, особливо коли у вас є мільйон інших справ. Це коли знання більш швидких способів прибирання будинку може виявитися дійсно корисним – так що за допомогою цих порад ви зможете позбутися від безладу, не витрачаючи на прибирання цілий день.

Прибирайте весь будинок, а не одну кімнату за раз

Прибирання буде набагато ефективніше, якщо ви виберете одне завдання (пилотяг, витираєте пил, мити шваброю). І будете робити те ж саме в кожній кімнаті будинку, а не прибирати ванну, кухню і спальні.

Це позбавить вас від відчуття, що ви перебуваєте в нескінченному циклі прибирання, знову і знову виконуючи одну і ту ж задачу.

Зберіть усі свої інструменти для прибирання

Будь то кошик, відро або сумка, наявність всього необхідного для прибирання в одному місці значно спрощує виконання роботи.

Ви не будете витрачати час на пошук інструментів і продуктів, поки будете чистити, і вам не доведеться турбуватися про те, щоб зібрати їх для наступного прибирання.

Перш ніж навіть приступити до збирання, обійдіть кожну кімнату і приберіть весь безлад.

Збираючи кожен предмет, будь то журнали або пошарпані книги, серйозно подумайте, чи варто його прибрати, викинути у відро для сміття або пожертвувати.

в
Прибирання

Пил і вакуум

Сконцентруйте пил на верхній частині меблів і нижньому боці полиць, на поручнях, рамах для картин та екранах телевізорів.

Для важкодоступних місць, таких як жалюзі та верхні полиці, прив’яжіть тканину з мікрофібри до кінця швабри або мітли та не забудьте поміняти простирадла в спальні перед тим, як пилотяжити.

Зосередьтеся на ваннах, унітазах і раковинах
Розпорошите засіб для чищення на кухонну раковину, потім на раковини в ванних кімнатах, ванни та туалети, перш ніж залишити на кілька хвилин, щоб засіб встигло розчинити бруд і плями.

Потім поверніться на кухню і почніть мити, не забуваючи протирати внутрішню частину мікрохвильової печі. В останню чергу прибирайте туалети.

Підмітати, а потім протирати

Спочатку вимийте підлогу на кухні та у ванній. Почніть мити шваброю з найдальшого кутка кімнати та рухайтеся назад до дверного отвору.

Промивайте швабру кожен раз, коли ви опрацьовуєте невелику область.

Продовжуйте рухатися, коли ви пилотяжите
Не турбуйтеся, коли ви пилотяжити, просто продовжуйте рухатися по дому, пропускаючи пилотяг в кожній кімнаті з килимовим покриттям за один прохід.

Деякі завдання не потрібно виконувати кожного тижня, в тому числі мити воском меблі, мити вікна, мити килимки та килимки для ванної.

Не забувайте регулярно мити інструменти для прибирання
Часто не береться до уваги, що чистка вимагає догляду за інструментами.

Використання брудної швабри або пилотяг з повним мішком набагато менш ефективно, і в кінцевому підсумку ви витратите більше часу на прибирання.

Зробіть прибирання груповим заняттям

Прибирання в команді – один з кращих способів зробити це швидко.

Заздалегідь плануйте час з сім’єю і доручайте завдання кожній людині. Спільна робота може додати задоволення в прибирання, і ваш будинок миттєво засяє.

Схожі статті

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.

Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.