Популярні помилки при домашньому фарбуванні волосся і як їх уникнути: поради перукарів

Весна - час загостреного бажання змін і цікавих нововведень в своєму зовнішньому вигляді. Саме тому багато жінок навесні вирішуються на зміну кольору волосся.

З огляду на те, що в карантин багато салонів краси і перукарні закрилися, дівчатам і жінкам доводиться самостійно приводити в порядок своє волосся.

Однак в домашніх умовах зіпсувати зачіску дуже просто – достатньо допустити лише одну помилку. У цій статті ми зібрали поради перукарів, які дозволять зробити фарбування волосся в домашніх умовах без проблем і шкоди самій собі.

1 помилка – неправильний тип фарби

Помилки в домашньому фарбуванні волосся
Помилки в домашньому фарбуванні волосся

Засіб для фарбування прикореневої зони завжди агресивніше (сильніше), ніж нижні області, тому куплену фарбу потрібно наносити тільки на корені і ні в якому разі не розмазувати на вже фарбоване волосся.

2 помилка – не враховує сивину

Помилки в домашньому фарбуванні волосся
Помилки в домашньому фарбуванні волосся

Зверніть увагу, що при виборі фарби вам важливо оцінити рівень сивини волосся, і тоді підбирати тон. А не просто наносити тон на сивину.

3 помилка – ви вибираєте відтінок не вашого колірного типу

З цього питання краще за все без попереднього з’ясування думки з фахівцем, але якщо ви зважилися на самостійний вибір, згадайте всі отримані раніше рекомендації. А ще краще – протестувати потрібний відтінок на пасма волосся.

4 помилка – наносити фарбу самостійно

Помилки в домашньому фарбуванні волосся
Помилки в домашньому фарбуванні волосся

Як би ви не старалися, розподілити її рівномірно і правильно, щоб домогтися однорідності – не вийде. Попросіть про це подругу, маму, доньку, сусідку. У цій справі вкрай важлива акуратність і точність.

5 помилка – не дотримуватися час, вказаний в інструкції

Помилки в домашньому фарбуванні волосся
Помилки в домашньому фарбуванні волосся

Якщо ви перетримаєте за часом, то ви “спалите” собі волосся, адже фарба, особливо з аміаком, дуже агресивна. А якщо витримаєте менше, то відтінок буде не такий і швидко змиється.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.