Як запобігти появі небажаної вогкості і цвілі у ванній – головні поради

Цвіль - це грибок, який росте у вологих і теплих місцях вашого будинку, і з ним потрібно боротися, щоб запобігти його подальшому розповсюдженню.

Вологість і цвіль постійно присутні в ванних кімнатах, що не тільки псує зовнішній вигляд і запах вашої ванної кімнати, але і створює серйозні ризики для здоров’я.

Сирість та пліснява – одні з найпоширеніших домашніх проблем у вологому кліматі, але, як правило, гірше за все в самій вологій кімнаті в будинку: у ванній. Сирість зазвичай виникає через попадання води та ванна кімната має непривабливий вигляд.

Цвіль – це грибок, який росте у вологих і теплих областях вашого будинку, і з ним потрібно боротися, щоб запобігти його подальшому розповсюдженню. Хоча цвіль може бути небезпечною для всіх, особливі наслідки для здоров’я мають маленькі діти, люди похилого віку або люди з респіраторними захворюваннями.

Навіть якщо ви не особливо сприйнятливі до потенційних проблем зі здоров’ям, викликаним цвіллю і вологою, вони все одно можуть пошкодити ваш одяг, меблі та фурнітуру і навіть можуть завдати структурної шкоди вашому дому.

Зима – найкращий час для зараження цвіллю в ванних кімнатах, бо гаряча пара з душу або ванни особливо осідає і конденсується на холодних поверхнях, таких як плитка, дзеркала і тверді підлоги.

Не дивно, що вогкість і цвіль найчастіше зустрічаються у ванних кімнатах і становлять найбільший ризик, оскільки волога надходить зсередини, а не з зовнішніх джерел.

Профілактика – найкращі ліки проти таких домашніх проблем, як вогкість і цвіль, і може заощадити вам значну суму грошей, якщо її лікувати на ранній стадії.

 "В "
Цвіль

Проте є кілька корисних порад, які дає експерт із запобігання появі цвілі та вологи у ванній кімнаті.

Провітрюйте: відкрийте вікно, перш ніж включити гарячу воду.
Не відкривайте двері у ванну, бо це дозволить тепла розійтися по всьому будинку.
Увімкніть витяжний вентилятор і залиште його включеним на 20 хвилин після душа.
Витирайте надлишки: витріть поверхні ванної кімнати рушником або ганчіркою, особливо там, де найбільше накопичується конденсат, що запобігає утворенню цвілі.
Внесіть структурні зміни: встановіть повітряні цеглини, якщо конденсація стає все гірше.
Використовуйте осушувач, щоб видалити вологу з повітря.
Зробіть ремонт з розумом: пофарбуйте ванну кімнату анті плісневою фарбою, щоб запобігти конденсації.
Приймайте душ коротше: чим довше ви знаходитеся, тим більше виділяється пара – спробуйте прийняти душ протягом 5-10 хвилин.
Перевірте своє опалення: ваша система опалення не тільки збереже тепло в будинку, але і при правильній роботі допоможе запобігти потраплянню вологи.
Правильно працюють радіатор і підлоги з підігрівом можуть допомогти обмежити утворення конденсату після душу або ванни.
Переконайтеся, що ви часто спускаєте повітря з радіаторів, а в бойлері знаходиться потрібний тиск.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.