Як вибрати ідеальний кавун: поради для любителів зеленої ягоди

Кавун по праву вважається королем полів і городів. Він містить в собі величезну кількість вітамінів, в яких ми так потребуємо для міцного імунітету.

Кавун дозріває за 60 днів, тому в першій половині серпня у вас з’явиться шанс порадувати себе солодким, стиглим і соковитим плодом.

Ось кілька порад, щоб не помилитися з вибором.

Польова пляма

Як вибрати кавун
Як вибрати кавун

Обов’язково зверніть увагу на світла пляма збоку кавуна. Чим яскравіше це пляма і менше за розміром, тим краще. Велика пляма говорить про те, що кавун великий поверхнею контактував з землею і тому смак його може бути рідким і кислим.

Сітка

Вибирайте кавун з густою бурою сіткою на польовому плямі. Такий кавун запилюють бджолами і буде ароматним, смачним і корисним.

Стать

Існує думка, що “дівчатка” кавуни солодші і містять менше кісточок, ніж кавуни “хлопчики”. Насправді це помилка. Солодкими і соковитими можуть бути і ті, і інші. До того ж, кавун “дівчинка” зустрічається досить рідко – приблизно з 20 кавунів зустрінеться лише одна “дівчинка”.

Розмір

Маленьким кавунів дісталося менше сонця і поживних речовин, тому вибирайте середній розмір кавуна. Але якщо ви любитель всього великого, то ваш кавун 10-12 кг, не більше.

Хвостик

Як вибрати кавун
Як вибрати кавун

На початку кавунового сезону у стиглого кавуна хвостик повинен бути сухим. Це говорить про те, що з поля кавун прибрали вже дозрілим. смуги

Кавунові смужки повинні бути контрастними і чітко вираженими.

Шкірка

Шкірка повинна бути гладкою і не пошкодженою.

Звук

Про стиглості кавуна говорить дзвінкий звук.

Чи не розрізайте кавун при покупці, щоб не дати оточуючим мікробам поласувати кавуном раніше вас.

Щоб переконатися в екологічності кавуна вдома, покладіть шматочок м’якоті в стакан з водою. Якщо вода забарвиться в рожевий колір, значить на полях застосовували стимулятори росту. Вода зі здоровим кавуном лише злегка помутніє.

Вдалої покупки і приємного апетиту!

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.