ТОП-10 способів застосування використаних чайних пакетиків будинку

Чи знаєте ви, що використані чайні пакетики дуже корисні в домашньому господарстві?

Коли ми йдемо заварити собі чашку хорошого чаю, ми часто відразу ж після цього викидаємо використаний чайний пакетик у відро для сміття. Однак це справжня трата, тому що є багато різних речей, які ви можете зробити в будинку з використаними чайними пакетиками!
Чайні пакетики в господарстві
Ми завжди любимо чашку гарного чаю, незалежно від температури на вулиці. Ми п’ємо кілька чашок в день, а це значить, що ми також вживаємо кілька чайних пакетиків в день. Зазвичай ми відразу викидаємо їх у відро для сміття, але насправді це таке марнотратство. Чи знаєте ви, що використані чайні пакетики дуже корисні в домашньому господарстві?

10. Посуд

Наприклад, ви можете легко використовувати використаний чайний пакетик, коли миєте посуд. Чай має дезінфекційну дію, а це значить, що він може бути дійсно корисний при очищенні. Посуд, особливо дуже брудна, можна зробити знову блискучою і чистою за допомогою чаю. Просто поставте брудний посуд в раковину, налийте в неї воду і додайте три використаних чайних пакетиків. Залиште його на ніч, і на наступний ранок ви зможете дуже легко видалити всю грязь з посуду. Вам навіть не доведеться мити!

9. Рис

Ви любите рис, але іноді знаходите його смак трохи м’яким? Тоді може стати в пригоді використаний чайний пакетик. Додайте чайний пакетик в каструлю з рисом у воді на плиті. Це додасть рису приємний аромат.

8. Рослини

Рослинам також корисно трохи чаю. Це тому, що чай має властивість захищати кімнатні рослини від шкідливих грибків і плісняви. Закип’ятіть трохи води та додайте туди використаний чайний пакетик. Ви будете заварювати неміцний чай. Дайте цієї чайної воді повністю охолонути, а потім використовуйте її для поливу кімнатних рослин.

7. Запахи

Чай має здатність маскувати неприємні запахи. Ось чому рекомендується класти використані чайні пакетики в місця, які, на вашу думку, трохи пахнуть, наприклад, в котячий туалетний лоток або на дно сміттєвого бака. Ви помітите, що неприємні запахи швидко зникнуть, та все навколо знову буде пахнути свіжістю.

6. Камін

Якщо ви хочете очистити камін, ви можете зробити це безпечніше, використовуючи чайні пакетики. Щоб попіл не загорівся знову після того, як ви його підмітали, можна покласти на попіл нутрощі вологих використаних чайних пакетиків. Після цього ви можете легко змести попіл і викинути його.

5. Ванна

Ванна

Ви також можете додати використаний чай в пакетиках у воду для ванни, щоб отримати чудовий заспокійливий аромат. Крім того, антиоксиданти, що містяться в чаї, корисні та для вашої шкіри! Насолоджуйтеся приємним запахом ромашки або жасминового чаю, щоб повністю розслабитися.

4. Укус комахи

Використовуючи використаний чайний пакетик, ви можете позбутися від сверблячки укусу комахи. Покладіть на місце укусу охолоджений використаний чайний пакетик. Сверблячка відразу зменшиться. Цей прийом також добре працює при сонячному опіку.

3. Волосся

Якщо у вас часто жирне волосся, ви можете використовувати чай, щоб видалити весь бруд і скупчення продуктів. Замочіть три або чотири використаних чайних пакетиків у великій кількості теплої води та залиште на пів години. Після миття голови шампунем і кондиціонером облийте волосся чайної водою і не змивайте їх. Додаткова порада: якщо ви використовуєте ромашковий чай, ви можете зробити свої світле волосся більш світлими! Для брюнеток: чорний чай може надати волоссю мідний відтінок.

2. Килимок

У вас у вітальні є гарний килимок, але не почав він трохи пахнути? Не панікуйте! Посипте килимок (сухим!) Вмістом використаного чайного пакетика і залиште трохи постояти. Потім пропилососьте килим, як зазвичай.

1. Взуття

Як і килимок, взуття через деякий час може почати досить погано пахнути. Якщо залишити висушений використаний чайний пакетик у взутті на ніч, цей запах творить чудеса!

Інформація взята з “підказок і хитрощів”.

Схожі статті

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.