Які дерева не можна садити біля будинку? Поради досвідченого садівника-рекордсмена

Осінь - час готувати свій сад до "зимового сну", а ще висаджувати кущі і дерева, які позеленеют вже в наступному році.

Якщо ви вибираєте чим і як оформити свій сад і прибудинкову територію, то поради досвідченого українського садівника Леопольда Снаткіна вам допоможуть. Леопольд більше 15 років займається професійним оформленням саду, і точно знає що можна садити, а чого слід уникати.

Найчастіше заборони на висадку будь-яких рослин на прибудинковій території пов’язано з агротехнічними властивостями дерева. Також заборони на висадку можуть бути пов’язані з енергетичним полем кожної культури рослини.

сосна

Сосна біля будинку
Сосна біля будинку

Сосну не варто садити на території двору, тому що є підтверджене думку – сосна – енергетичний вампір. Всю хорошу енергію поглинає, а погану залишає. Таким чином, варто посадити щось схоже, але не “колючий красуню “.

Якщо ж у вас у дворі вже росте сосна, то вона може подавати вам певні знаки-прикмети. Наприклад, якщо обломилася гілка на сосні, то готуйтеся – скоро будете переїжджати.

Якщо оцінювати доречність посадки сосни з агротехнічної точки зору, то це недоцільно – дерево виростає дуже висока, може притягувати блискавку під час грози і легкозаймиста (за рахунок смоли).

Тополя

Тополя біля будинку
Тополя біля будинку

Незважаючи на те, що тополі зазвичай широкі в стовбуру, вони всередині порожні, і можуть легко завалитися на будівництво (будинок, гараж, сарай) під час сильних поривів вітру. До того ж, це справжня мука для алергіків – тополиний пух.

Волоський горіх

Волоський горіх біля будинку
Волоський горіх біля будинку

Дерево досить потужно зміцнюється в землю за рахунок широкої кореневої системи і може без праці деформувати фундамент або каналізаційні мережі, прокладені під землею.

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.