Як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах до блиску: знадобляться лише 2 інгредієнти

Практично кожна господиня має кілька старих сковорідок з багаторічним нагаром, які вже неможливо відмити. На такому посуді вже не хочеться готувати, але й викинути його шкода.

Кожну господиню цікавить питання, як правильно очистити сковороду від гарі та жиру, щоб не пошкодити поверхню, але при цьому привести посуд в ідеальний стан. Багато хто вважає, що відмити багаторічний нагар зі сковорідки не можливо, а якщо й можливо, то лише за допомогою спеціальних дорогих засобів.

Однак є і простіші способи, які допоможуть зробити посуд ідеально чистим в домашніх умовах.

Як відмити чавунну сковороду

"Як

Чавунний посуд, на відміну від сковорідок з антипригарним покриттям, можна сміливо чистити щіткою та жорсткими губками. Для того, щоб відмити кіптяву і нагар з такого посуду, потрібні всього 2 інгредієнти, які є в кожному будинку – сода і оцет. Посипте забруднену сковороду щільним шаром соди і залийте оцтом. Залишіть посуд у такому стані на 1 годину. Після закінчення часу залишки нагару видаліть жорсткою щіткою.

Як відмити сковороду з антипригарним покриттям

Як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах до блиску.
Як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах до блиску.

Посуд з антипригарним покриттям більш делікатний, чистити щіткою її не можна. Для чищення такого посуду використовують мильні розчини.

Для того, щоб відмити застарілий жир і нагар зі сковороди з антипригарним покриттям, натріть чверть шматка господарського мила, додайте 10 г солі, 10 г гірчичного порошку і 2 ст. л. нашатирного спирту. Цю суміш нанесіть на забруднену поверхню сковороди та залиште на 30 хвилин. Після закінчення часу промийте посуд водою.

Також є ще один метод чищення сковороди з антипригарним покриттям за допомогою картопляного крохмалю. Для цього візьміть наберіть у металевий таз воду та додайте крохмаль із розрахунком 100 гр. крохмалю на 2 літри води. Прокип’ятіть у цьому розчині сковороду протягом 30 хвилин. Після цього змийте залишки нагару м’якою губкою під проточною водою.

Схожі статті

Розкішний трюфельний торт без коржів: замішала і відправила в духовку – все просто! Моя вдала імпровізація

Пропонуємо ідеальний трюфельний торт без заморочок, який буде до вподоби всім поціновувачам шоколаду. Такий десерт чудово пасуватиме для сімейного чаювання.

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.