Що відключати на ніч, щоб зменшити рахунок за електроенергію і що в квартирі найбільше мотає світло: економимо

В умовах постійного здорожчання тарифів на комунальні послуги треба вміти правильно економити. Читайте, що в квартирі найбільше мотає світло.

Майже щодня підвищуються ціни на продукти в українських магазинах. Наприклад десяток курячих яєць зараз коштує від 50 до 70 гривень. Так само дорожчають і комунальні послуги. Отримувати платіжки стає все більш неприємно, але є секрети, які допоможуть заощадити на електроенергії. Ви скоріше за все не звертаєте увагу на побутову техніку, яка працює цілодобово, але вона також впливає на збільшення рахунків за світло.

Що в квартирі найбільше мотає світло

Частіше люди просто виключають комп’ютер через меню, але з мережі не вимикають. Спробуйте протягом одного місяця провести експеримент і кожного дня діставайте штекер з розетки, а потім подивіться, наскільки знизяться витрати.

Маршрутизатор (Wi-Fi-роутер). Він так само не має працювати вночі, коли ви спите, тому вимикайте пристрій.

Засинати з увімкненим телевізором теж погана ідея, якщо хочете заощадити, відключайте його з мережі, коли не дивитесь.

Що відключати на ніч, щоб зменшити рахунок за електроенергію і що в квартирі найбільше мотає світло
Що відключати на ніч, щоб зменшити рахунок за електроенергію і що в квартирі найбільше мотає світло

Водонагрівач дуже помітно збільшує рахунки в платіжках. Щоб бойлер не підігрівав воду 7-8 годин, поки ви спите, і не намотував нові кіловати, на ніч його виключайте.

Не заряджайте протягом усієї ночі свій телефон, це збільшить витрати на електроенергію і погано вплине на ємність акумулятора вашого смартфону.

Така дрібна побутова техніка, як електрочайник, мікрохвильовка, блендер, тостер і таке інше, теж не доцільно залишати підключеним до мережі, оскільки вони “намотують” світло навіть тоді, коли просто стоять і ними не користуються.

Що в квартирі найбільше мотає світло
Що в квартирі найбільше мотає світло

Також не варто забувати про те, що найбільше електроенергії витрачається на освітлення оселі, якщо користуватися лампами накалювання, тому доцільно їх замінити на енергозберігаючі.

spot_img

Схожі статті

Після розлучення з другою дружиною 49-річний Василь Вірастюк часу дарма не гаяв: “У мене народився 4-й син”

Василь Вірастюк ще не встиг завершити процес розлучення з колишньою дружиною Інною, як на найсильнішу людину планети накотила нове кохання і навіть з'явився нащадок.

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.