Як зробити вічний ліхтарик за 5 хвилин, якщо вимкнули світло: аварійне освітлення без генератора

На дев'ятий місяць повномасштабної війни в Україні під прицілом опинилася енергетична інфраструктура. В Мережі показали, як зробити "вічний" ліхтарик, якщо ви залишилися без світла.

Аварійне освітлення без генератора – це, на жаль, наша реальність. Російські окупанти цілять по об’єктах енергетичної інфраструктури, в результаті без світла залишаються цілі міста в різних областях України, що додає немало незручностей і труднощів у повсякденне життя. Але українці сильні, незламні та винахідливі. Популярності в Мережі набирають лайфхаки, як створити “вічну” свічку за 5 хвилин та з підручних матеріалів, якщо вимкнули світло і немає альтернативних джерел електроенергії, тому вихід з ситуації є

Як зробити ліхтарик з батарейок і світлодіодів

Щоб виготовити своїми руками ліхтарик так би мовити аварійного освітлення, знадобляться такі підручні матеріали:

  • 2 батарейки, пальчикові АА або мізинчикові ААА,
  • світлодіод на 3 вольта,
  • дріт з меді,
  • скотч,
  • паяльник.

Візьміть батарейки і складіть їх одну поряд з одною так, щоб плюси і мінуси не збігалися. Змотайте їх скотчем, щоб вони трималися. Один край спаяйте з мідним дротом, а до іншого припаяйте діод, враховуючи полюси, він зразу засвітиться.

Як зробити ліхтарик з батарейок і світлодіодів
Як зробити ліхтарик з батарейок і світлодіодів

Такий ліхтарик на хороших батарейках пропрацює більше року, йому не страшні низькі температури чи підвищена вологість.

Використовувати такий альтернативний ліхтарик дуже зручно і вигідно, його комплектуючі коштують дешево. Один світлодіод обійдеться до 10 гривень, а пачка з 4 батарейок хорошої якості – від 90 до 150 гривень. Їх можна купити навіть в супермаркеті, а світлодіоди продаються в любому магазині електроніки.

Як зробити вічний ліхтарик за 5 хвилин, якщо вимкнули світло
Як зробити вічний ліхтарик за 5 хвилин, якщо вимкнули світло

Детально подивитись процес створення альтернативного джерела освітлення в разі вимкнення світла можна у відео винахідника:

Схожі статті

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.

Святковий салат “Сукня нареченої”: в радянських столових він був найдорожчим. Нереальна смакота по-простому

Святковий салат "Сукня нареченої" закохає в себе з першого шматочка. Він простий у приготуванні, недорогий в плані інгредієнтів, але дуже смачний і підійде для будь-якого застілля.