Як швидко натерти будь-який сир, щоб він не прилипав і не розсипався: 5 секретних способів

Багато господинь не любить натирати сир на тертці, тому купують вже готовий тертий сир в упаковці. У цій статті ми розповімо 5 секретів натирання сиру, після яких ви більше ніколи не купуватимете готовий тертий сир у магазині.

З натиранням сиру у багатьох господинь бувають проблеми. Якщо твердий сир гарно натирається, то з м’яким і плавленим виникають проблеми. Такий сир прилипає до тертки і злипається між собою, утворюючи комки. Втім, є 5 секретних способів натирання такого сиру, якими користуються досвідченні домогосподарки і шеф-кухарі ресторанів.

Спосіб 1

Натріть тертку пензликом або просто пальцями рослинною олією. Це не дозволить сиру прилипати до тертки і він не буде склеюватись між собою.

Як швидко натерти будь-який сир, щоб він не прилипав і не розсипався
Як швидко натерти будь-який сир, щоб він не прилипав і не розсипався

Якщо вам потрібно натерти великий шматок сиру, то змащувати тертку потрібно декілька разів. Слідкуйте, коли сир почне налипати на тертку – змастіть її ще раз рослинною олією.

Уже натертий сир можна заморозити і пізніше використовувати для піци чи пасти.

Спосіб 2

Натираючи сир, виберіть правильний напрямок. Тріть сир лише зверху до низу, тоді він буде менше злипатися.

Спосіб 3

Натирайте сир одразу в тарілку, яку потрібно притрусити сиром. Так роблять досвідчені кулінари у ресторанах. Тріть сир одразу на піцу, пасту чи в тарілку з салатом. Тоді сир рівномірно розподілиться по страві і не матиме змогу склеїтись між собою.

Як швидко натерти будь-який сир, щоб він не прилипав і не розсипався

Спосіб 4

Найкращий спосіб натерти м’який або плавлений сир – покласти його перед цим на 10 хвилин у морозильну камеру. Сир трішки затвердіє і буде гарно натиратися і не липнути до тертки. Натирайте сир одразу, як виймете його з морозильної камери і відразу притрушуйте ним страву. Якщо робити це повільно, то сирна стружка може розтанути і склеїтись між собою.

Спосіб 5

Твердий сир можна натирати не лише на класичну тертку. Спробуйте овочерізку чи спеціальний ніж для сиру. Таким чином можна отримати тонку сирну стружку красивої форми, яка ідеально підійде для прикрашання салатів. Так, такі сирні пластинки ідеально підійдуть для прикрашання традиційного салату “Цезар”.

Схожі статті

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.

Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".