Чому не треба пити магазинний кефір: дієтолог сказав, що шкоди більше, ніж користі

Кефір, дійсно, дуже корисний молочний продукт. Але тільки якщо він натуральний. А якщо хімія - будуть проблеми.

Зараз в інтернеті дуже багато постів, наскільки корисний кефір і чому його треба пити щодня . Справжній кефір дійсно корисний – це “живі ” бактерії, які підтримують імунітет, дають купу корисних речей, виводять токсини і шлаки з кишечника.

Так користь чи шкода?

Ось що пише Вікіпедія:

Вікіпедія про кефір
Вікіпедія про кефір

І це дійсно так. У виробництві кефіру задіяні дріжджі (і зверніть увагу на слова – спиртове бродіння), тому він в деяких країнах віднесений до слабоалкогольних напоїв – відсоток алкоголю може становити 2-3-5-8%  (залежить від жирності молока).

кефірна закваска
кефірна закваска

Тобто, якщо ви випили півлітра кефіру, сіли за кермо і вас зупинила дорожня служба, то можуть бути неприємності. Теоретично, якщо зловлять. Але такі прецеденти є. Водії стверджували, що вони пили тільки кефір, а тест показував – пиво, як мінімум.

Натуральний кефір заборонений для дітей молодше 6-ти років в більшості країн. У нас же його готували в усіх радянських дитячих кухнях і рекомендували дітям давати два рази в день. Може, тому у нас стільки алкоголіків?

Але є і втішні новини:

В магазинному кефірі немає ніяких живих бактерій і вони не будуть ворушитися в вашому животі.

Просто, дійсно натуральний кефір, як і банальне кисле молоко, їстівні протягом 12 годин без холоду і 24 години в холодильнику.

А то, що продають під виглядом натурпродукту – складний набір всілякою хімічної фігні, замішаної на основі молока.

Перевірити простіше простого: потрібно просто відкрити пачку або на порядок дорожче пляшку (між ними немає ніякої різниці – з однієї бочки налито) і залишити на 2-3 доби. З продуктом нічого не буде відбуватися, хіба що гірчити на смак стане.

Ось такий кефір
Ось такий кефір

А потім все просто розсиплеться – буде пляшка жовтуватою на колір води і трохи мерзенної рідини зверху або на дні. Перевірте.

І що найцікавіше – ніякої цвілі – ну не їсть вона (цвіль) хімію! А ви їсте.

Ще один народний спосіб: кішка. Вона, навіть голодна, не їстиме (питите) магазинний кефір. Ну хіба, що ви її три дні годувати не станете. А коли бачите рекламу – так там кішечці дають натуральну сметанку. Для реклами.

На собаках не перевіряйте – вони всеїдні і все, що ви їм дасте – зжеруть, ще й вдячні будуть.

Кішка і магазинний кефір
Кішка і магазинний кефір

А ще у кефіру є ціла купа законних протипоказань:

  • він підвищує кислотність – у кого гастрит або виразка, знають самі, що кефір – табу;
  • напій викликає бродіння в животі, метеоризм і навіть діарею – перед іспитом або серйозною зустріччю не треба його пити, навіть натуральний;
  • кефір викликає неприємний запах з рота – молочнокислі бактерії осідають на зубах і язику, різко починають розмножуватися і вже через півгодини оточуючим здається, що вони знаходяться в молочному ряду на ринку.

Але це якщо тільки пити натуральний кефір. А магазинний пийте сміливо – цього з вами, швидше за все не відбудеться. Хоча, може в вашому місті трапиться диво – і ви купите дійсно кефір.

Корисна порада. Ви можете купити справжню кефірну закваску. Краще брати в аптеці, хоча і можна знайти в супермаркетах. Але молоко до неї купуйте тільки нетривалого зберігання, а ще краще – у бабусь на ринку. У перевірених бабусь, тому що зараз продавці на ринках масово хімічать: беруть молоко в магазині, переливають в пляшки і банки і продають в два рази дорожче, як домашнє.

кефірна закваска
Кефірна закваска

Думайте самі. Ваше здоров’я і дітей – все в ваших руках.

 

 

 

 

 

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.