Розкрито секрет, чому коти топчуть лапками

Коти роблять не простий масаж і роблять його не всім.

Ви коли-небудь чули, щоб справжні масажисти мурчал від задоволення? Здогадуюся, що немає. А ось ці пухнасті фахівці, навчені природою, отримують огромною радість від процесу. Вусаті самі роблять масаж, їх не треба просити, і їм не треба платити. Але ось маленька деталь – цього вони повинні захотіти самі.

Одні джерело вважають, що таким чином домашня тварина позбавляє свого господаря від втоми. Кішка чи кіт намагаються розслабити після важкого дня, і у них це чудово виходить.

Ще одна версія: такими діями пухнасті друзі самі знімаю з себе стрес.

Існує ще кілька цікавих пояснень. Наприклад, коти топчуть лапками ще з тих часів, коли були абсолютно дикими. Вони жили в лісах і, для того щоб облаштувати собі місце, вони «затоптували» навколо землю і траву.

Котячі лапи
Котячі лапи

Також вважають, що таким «масажем» домашні улюбленці мітять свою, в тому числі і людей. Таким чином, вони ще показують своє довіряючи людині.

Зоологи знаходять цьому зовсім зрозуміле тлумачення. Цей ритуал все кошенята проводять в дитинстві, коли їх годує мама. І щоб молоко добре надходило, вони топчуть лапками тіло кішки.

А ваші кішки довіряють вам?

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Дівчина після рук візажиста перевтілилася в красуню

Нагадаємо, користь і шкода манної каши: скільки можна їсти, щоб не погладшати. 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.