5 порад, як вибрати здорову орхідею у магазині? (Відео)

У магазинах дуже великий вибір орхідей, але не кожен знає, як їх вибирати. Ці поради допоможуть вам купити здорову квітку і обійти секрети маркетингу.

Дуже важливо розуміти, що є деякі ознаки здорових орхідей. Так як часто продавці можуть обдурити покупця, щоб просто продати неякісну квітку.

5 порад, які повинен застосовувати кожен любитель орхідей:

  1. Чистота. Зверніть увагу на магазинні полиці, де стоять квіти. Вони повинні бути чистими і сухими. Горщики – прозорими з отворами для вентиляції, а піддони – без зайвої води.
  2. Вид орхідеї. Вибирайте в магазині орхідеї з сухим корінням. Не политі рослини легше перенесуть переїзд і швидко адаптуються у вас в будинку. На квітці повинна бути бірка з назвою і деякими умовами догляду за рослиною.
  3. Дивіться на корені і листя. Якщо є зеленні і довгі кінчики коренів, значить орхідея активно росте. Вона здорова і їй усе подобається. Тому така квітка точно буде вас радувати. А ось якщо на кінчиках коренів зелені точки і мляві листя, значить вона недавно прокинулася або знаходиться у стані спокою. Такі коріння називаються “закукленими” і це нормально для цього періоду. Погано, коли цих зелених точок немає (глухе закуклювання). Їх відсутність говорить, що рослині або не вистачає вологи, або її дуже багато.

Вибирайте орхідею з твердим і пружним корінням. Листя повинні мати рівну глянсову поверхню, щільну структуру і яскраво-зелений колір. Зверніть увагу, що дуже яскраві листя вибирати не варто. Вони говорять про те, що в квітці надлишок добрива. Відомо, що «перегодованні» орхідеї можуть два-три роки не цвісти або взагалі захворіти.

  1. Купили орхідеї – придбайте субстрат для пересадки. Так як виробники кладуть у горщики поролон, який тримає вологу і сприяє кращому транспортуванню. Якщо його вчасно не вийняти, почнеться процес загнивання коренів.
  2. Врахуйте, що покупка орхідеї у холодну пору, може стати марною. Морози, сніг і вітер вона може не пережити, а ось ваші гроші 100% підуть. Звичайно, якщо дуже потрібно купити собі або на подарунок, то візьміть обрізані пластикові пляшки для захисту. Також пляшки з теплою водою, щоб не дати квітці замерзнути. Не рекомендується купувати орхідеї у переходах або на вулиці. Так як рослина може не пережити перепади температури і загине.

Якщо застосовувати всі поради, то ніяких проблем із покупкою у вас не буде.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Догляд за орхідеєю: основні правила

Нагадаємо, тоді і зараз. Як змінилися актори серіалу Кадетство.     

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Віталію Козловському майбутнє підказує тато, а вдові Світлані – Кузьма Скрябін: як спілкуються з тим світом

В умовах постійного стресу останнім часом в українців загострилися всі почуття. Деякі навіть отримують передбачення від своїх померлих родичів. Знаменитості в цьому плані не є виключенням.

Усього 3 інгредієнти, 15 хв часу і готовий дієтичний десерт: з сиром, фруктами, але без борошна та крохмалю

Коли не хочеться вмикати духовку, а солоденького кортить скуштувати, приготуйте легкий десерт. Готується все дуже просто всього з 3 інгредієнтів. Фігурі не зашкодить.

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?