Помер Борис Плотніков – доктора Борменталя з “Собачого серця” убив коронавірус

Геніальний фільм "Собаче серце " режисера Володимира Бортко бачили, напевно, все. А хто не бачив - перегляньте, це культурне світової спадщини. Актори, які зіграли в картині, увійшли назавжди в історію. Серед них і залишив сьогодні цей світ Борис Плотніков.

Борису Григоровичу Плотникову в квітні виповнився 71 рік. Він був сповнений сил, працював, будував плани на майбутнє. Але не судилося.

Як повідомляє агентство ТАСС, два тижні тому актор заразився Ковід-19, хвороба перейшла у важку форму. Тиждень назад чоловіка помістили в реанімацію під апарат ШВЛ (штучної вентиляції легенів). Сьогодні вночі він помер від зупинки серця. Більш ніяких подробиць поки не повідомляється.

Борис Плотніков в останній рік життя
Борис Плотніков в останній рік життя

Борис Плотніков свою акторську кар’єру почав в 1976 і відразу у культового режисера Лариси Шепітько, у фільмі “Сходження “. Картина стала лауреатом безлічі нагород, в тому числі, гран-прі міжнародного Берлінського кінофестивалю.

Найбільшу популярність акторові принесла роль молодого доктора Борменталя, інтелігента до мозку кісток, соратника професора Преображенського.

доктор Борменталь
Доктор Борменталь

Також Плотніков знявся в ряді інших дуже відомих картин: “Холодне літо 53-го”, “Омелян Пугачов”, “Дике полювання короля Стаха”, “Ліс” і ін.

Паралельно актор працював в театрі, викладав в ГІТІС, вмів вчене звання професора.

Ще одна важка втрата 2020 року. Вічна пам’ять артисту і співчуття рідним і длізкім.

Схожі статті

“Дюймовочки” під 90 кг: якими були Полякова, Каменських та інші зіркові красуні у своїй максимальній вазі

Практично кожна жінка хоть раз у житті сиділа на дієті і боролася з зайвими кілограмами. Зірки не виключення. У свій час зайві кілограми мали Полякова, Каменських, Нікітюк та інші зіркові красуні.

Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.