У віці 98 років помер легенда світової моди П’єр Карден – про смерть повідомило агентство France-Presse

Світова мода зазнала ще одну непоправну втрату - слідом за Карлом Лагерфельдом і Івом Сен-Лораном з життя пішов легендарний кутюр'є П'єр Карден.

Про сумну подію повідомили рідні кутюр’є. Смерть настала вдень 29 грудня 2020 року в Американському госпіталі в передмісті Парижа. Про причини смерті не повідомляється, але останнім часом він скаржився на тиск в грудях і біль в спині – це ознаки інфаркту.

П'єр Карден
П’єр Карден

коротка довідка

П’єр Карден народився 2 липня 1922 року в невеликому містечку Сан-Бьяджо-ді-Каллальта, в Італії. В юності, ще в шкільні роки, влаштувала помічником у місцевого кравця. Навчившись шити і паралельно малювати, молодий хлопець влаштувався в театр художником і костюмером.

У віці 23 року переїхав до Франції, в місто Віші, де працював в магазині чоловічого одягу, а в 23 роки перебрався в Париж. Через 2 роки талановитого хлопця запросили на посаду головного модельєра модного будинку “Крістіан Діор”, де він пропрацював 3 роки і вирішив розвивати власний бізнес.

Карден придумав костюми уні-секс і в 1950 році відкрив свій модний будинок. У 1957 році створив першу повноцінну колекцію жіночого одягу, показ якої став сенсацією.

Футуристична колекція Кардена
Футуристична колекція Кардена

Він перший також зробив колекцію прет-а-порте, за що його виключили з Синдикату Високої моди.

На рахунку Кардена більше 500 патентів, костюми для “Бітлз”, скафандри для НАСА. З 1975 року також став випускати меблі.

Схожі статті

Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась! Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.

Хоч на сніданок, хоч у ланч-бокс: поживні та смачні овочеві млинці. Так просто й легко я ще не готувала!

У світі кулінарії існують страви, які не лише задовольняють наші смакові пристрасті, але й стають відмінним варіантом для ситного та поживного сніданку чи перекусу.

Шикарна вечеря на всю сім’ю без клопоту! Капустяна запіканка по-турецьки: весь секрет у звичайній заливці

Смачна, поживна та ароматна – це все про запіканку з капусти по-турецьки. Сьогодні ми приготували простий, але надзвичайно вдалий рецепт цієї страви.