Хто став президентом США — Трамп чи Байден? Результати виборів в Америці 2020

Вчора, 3 листопада, американці зробили свій вибір на найближчі 4 роки. Нарешті результати голосування практично повністю підраховані і вже можна робити припущення про те, хто став президентом США — Трамп або Байден.

Всього на пост глави держави претендували 11 кандидатів, однак основна боротьба розгорнулася між героями статті — Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.

Напередодні такого важливого дня вони обидва звернулися до своїх виборців із завершальними промовами. Нинішній президент подякував прихильникам за підтримку:

«Ваші надії — це мої надії, ваші мрії — це мої мрії, і ваше майбутнє — це те, за що я борюся щодня!», — написав він у Твіттері.

Скриншот из Twitter Дональда Трампа
Скріншот з Twitter Дональда Трампа

Його головний суперник вирішив акцентувати увагу на тому, що буде враховувати не тільки інтереси своєї партії:

«Я буду працювати як для демократів, так і республіканців. Важко працювати для тих, хто мене не підтримує, і для тих, хто підтримує. Але це робота президента».

Скриншот из Twitter Джо Байдена
Скріншот з Twitter Джо Байдена

Результат виборів у США вплине і на Україну. Як вважають політологи, в разі перемоги Трампа зовнішньополітичне ставлення з боку Америки до нашої країни буде залишатися прохолодним, тоді як Байден підтримує демократичний настрій і європейсько-атлантичний вектор розвитку українського уряду.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Більшість виборчих дільниць в Америці почали працювати о 6 ранку за місцевим часом, а закриватися о 6 вечора. Варто відзначити, що в цьому році через пандемію коронавірусу більше 47% громадян проголосували достроково, через це процес підрахунку голосів затягнувся.

У США діє непряма система голосування, тому має значення результат кожного конкретного штату. Він залежить не від простої більшості виборців, а від колегії виборщиків. Це ті люди, яких виборці наділяють правом віддати голос від імені всіх — чиновники, місцеві діячі або відомі особистості, пов’язані з політикою.

Джо Байден
Джо Байден

Кількість виборщиків в кожному штаті залежить від його населення, всього їх на даний момент 538, а голосувати вони повинні за кандидата, який отримав найбільшу кількість голосів від звичайних громадян.

Зараз все вирішують штати, що коливаються, де політичні уподобання між демократами і республіканцями неможливо спрогнозувати заздалегідь. У їх число входить Мічиган, Пенсільванія, Вісконсін, Арізона, Флорида, Північна Кароліна, Джорджія, Огайо, Невада і Техас.

Президентские выборы в США 2020
Президентські вибори в США 2020

Поки що з невеликим відривом лідирує Байден — він набрав 264 голосів проти 214 Трампа, для перемоги необхідні 270. Джо залишилося виграти Неваду і забрати 6 її голосів, але називати ім’я нового президента Америки поки що рано.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.