Як звичайна провінціалка з України стала принцесою Кореї

Народжена в Пенсільванії в українсько-американській сім'ї, Муллок стала членом корейського імператорського дому, також відомого як Будинок І.

26 листопада остання принцеса Кореї – жінка з США – померла у віці 94 років на Гаваях.

За словами Лі Нам Чжу, колишнього професора Сеульського жіночого університету Суншин і її близького друга, Джулія Муллок була зовсім одна в останні хвилини свого життя. “Муллок померла на самоті на лікарняному ліжку. Вона була настільки хвора та ослаблена, що не могла користуватися мобільним телефоном перед смертю”, – сказав Лі The Seoul Times.

Народжена в Пенсільванії в українсько-американській сім’ї, Муллок стала членом корейського імператорського дому, також відомого як Будинок І, коли вона стала фактичною дружиною принца І Гу з династії Чосон.

Муллок працювала в IM Pei, архітектурної компанії з Нью-Йорка, коли вона зустріла Йі в кінці 1950-х років. Йі недавно закінчив Массачусетський технологічний інститут за спеціальністю архітектура.

Принцеса Кореї Джулія Муллок з чоловіком принцом Йі Гу
Принцеса Кореї Джулія Муллок з чоловіком принцом Йі Гу

Зрештою, між парою розцвіла любов; Кажуть, що Муллок була глибоко зворушена І, коли він виголосив кілька незграбних українських фраз, якими володіло, в спробі справити на неї враження. Мабуть, це спрацювало – 25 жовтень 1959 року ці фірми вінчалися в Українському Георгіївському храмі в Нью-Йорку. Муллок, 35 років, і Йі, 27 років. Однак по корейському звичаю вони ніколи не були одружені. Муллок не була включена в сімейний реєстр Йі, що ускладнювало її заяву про розлучення з Йі в 1980-х роках.

Проте Муллок отримала титул Її Імператорської Високості принцеси Кореї Джулії Лі та взяла на себе королівські обов’язки, які продовжувала виконувати навіть після розлучення.

Чи, далека племінниця покійного принца І, згадувала:

“Муллок виконала свій обов’язок принцеси останньої королівської сім’ї Кореї, допомагаючи нужденним і бідним, особливо інвалідам. ”

Слід зазначити, що рішення Муллок розлучитися з І було в повному обсязі її власним рішенням, оскільки королівська сім’я змусила її зробити це, коли дізналися, що вона не може мати спадкоємця. Вона також боролася за їх визнання під час свого перебування в якості принцеси, оскільки вони відмовилися визнати голубооку жінку офіційним членом Імператорського Дому.

У статті для The Korea Times Нам Санг Со, який пропрацював з принцом понад десять років, сказав:

“У принца І Гу не було дітей ні від його дружини Джулії Лі, ні від кого-небудь ще. Я знав, що працював з ним пліч-о-пліч понад 10 років. ”

Вони хотіли мати хоча б одного хлопчика, сподіваюся, двох, хоча вони візьмуть дівчинку від принца Йі, поки не пізно. Вони сказали, що залишили останню надію продовжити рід корейської монархії завдяки місис Джулії Лі, яка, як вирішили старійшини клану, була безплідною.

“Ці старійшини клану-роялісти Лі були в розпачі, що останній доступний вибір – це позашлюбний нащадок з красивою, здоровою кореянкою “, – шепотіли вони мені в унісон.

Найщасливіший час в шлюбі пара провела на Гаваях на початку 1960-х років. Муллок завжди був поруч з її чоловіком. Муллок грала роль матері для останнього принца І Гу.

Принцеса Кореї Джулія Муллок з чоловіком принцом Йі Гу
Принцеса Кореї Джулія Муллок з чоловіком принцом Йі Гу

За словами Лі, Муллок дуже сумувала за свого колишнього чоловіка і чекала його листів після їх розставання. І помер від серцевого нападу в Японії 16 липня 2005 року. Чи не звання на його похорон Муллок спостерігала здалеку і відвідала його могилу, коли всі інші пішли.

Ми могли тільки гадати, що приходило в голову Муллок під час її смерті. Можливо, вона не кореянка по крові, але схоже, що остання принцеса щосили намагалася зіграти цю роль.

Схожі статті

Забутий багатьма рецепт 70-х років. Так готувала ще моя бабуся: збиваю молоко з оцтом і отримую цей шедевр

Знаючи цю маленьку хитрість, ваші булочки завжди будуть виходити пухкими, ніжними та повітряними. Для цього потрібно додати у тісто один секретний інгредієнт – оцет.

Такі равлики збирають гору компліментів: знаменитий рецепт з родзинками. Мої по 10 штук за раз уплітають

Спробуйте рецепт випічки, яка чудово пасуватиме до чашки чаю! Виходять такі ласощі неймовірно смачними та дуже ніжними завдяки кремовій начинці.

Тане у роті! Дуже ніжне і хрумке печиво з кольоровою глазур’ю на Пасху 2024 – розлітається швидше, ніж паски

Великоднє печиво за цим рецептом виходить дуже смачним, хрумким та ніжним. Випічка має не лише відмінний смак, а й яскравий колір, тому особливо сподобається дітям.