ТОП-3 кращих рослин для маленького сонячного підвіконня

Звертайтеся з цією рослиною за допомогою елементарного догляду за філодендроном. Йому знадобиться яскравий непрямий світло.

Коли справа доходить до рослин, підвіконня – це найкраще місце у вашому домі. Вони не тільки яскраві, але та ідеально збалансовані далеко (так що рослини навряд чи будуть штовхати) і в межах видимості (так що про них навряд чи можна буде забути). А гарантований світло – прямий або непрямий – робить їх придатними для початку новим рослинам-батькам. Вам потрібно натхнення, щоб почати роботу?

Филодендрон Біркін

Филодендрон Біркін
Филодендрон Біркін

У міру того як Біркінс стає більше, вам доведеться переміщати їх, але якщо у вас є рослина, яка буде стояти на вашому підвіконні, воно буде процвітати.

Звертайтеся з цією рослиною за допомогою елементарного догляду за філодендроном. Йому знадобиться яскравий непрямий світло, тому що строкатість на листках вказує на те, що рослині потрібно більше світла, ніж іншим філодендронів, щоб виконувати фотосинтез.

Підвіконня з прямим світлом цього йому не підійдуть. Ви в кінцевому підсумку обпалити його листя. Правильна кількість світла допоможе рослині розвинути більш чітку строкатість на листках. Поливайте, коли грунт висохне на 2.5 см від поверхні.

Чи не можете дістати Біркін? На підвіконні добре підійде будь-який филодендрон меншого розміру. Майте на увазі, що філодендрони вважаються токсичними як для собак, так і для кішок.

Ехеверіас

Ехеверіас
Ехеверіас

Так, рослини ехеверіі як і раніше дуже популярні. Відомо, що за цими рослинами відносно легко доглядати (якщо не поливати їх занадто багато), і вони досить малі, щоб акуратно балансувати навіть на самому маленькому підвіконні.

Ехеверіі необхідно яскраве освітлення і мінімальний полив, тому ви можете поставити її та забути, поки не настане час полити рослину. Чи не поливайте занадто багато, інакше ваше рослина загніет, особливо в горщику або тераріумі без дренажу. Між поливами дайте ґрунті повністю висохнути, щоб забезпечити чистоту.

Слідкуйте за появою сонячних опіків на листках, якщо ваше рослина знаходиться на південній або східній стороні будинку.

Подумайте про те, щоб прибрати сукуленти з підвіконня, коли температура на вулиці опускається нижче нуля. Більшість сукулентів взимку замерзають на підвіконнях, навіть якщо у вас вікна з подвійним склінням.

Пилі Пепероміоідес

пилі Пепероміоідес
Пилі Пепероміоідес

Родом з південно-західної провінції Юньнань в Китаї, Pilea peperomioides з’явився по всьому світу. Історія свідчить, що ще в 1940-х роках місіонер з Норвегії взяв з собою додому живці з Китаю і потім подарував деяким людям. Це поклало початок глобального розповсюдження рослини, а також прізвиська “рослина дружби”.

Якщо у вас немає дуже зрілої рослини, P. peperomioides компактний, що робить його ідеальним для життя на підвіконні. Ця рослина любить яскраве непрямий світло. Будьте обережні з вікнами, що виходять на південь, – пряме спекотне сонце буде палити листя. Поки температура залишається вище нуля, ця рослина буде процвітати для вас.

Попередження: не поливайте цю рослину занадто сильно. Ставтеся до нього майже як до соковитого. Садіть його в добре дренованому ґрунті та поливайте тільки тоді, коли ґрунт повністю висохне.

spot_img

Схожі статті

Готується просто і швидко, а вся сім’я сита. Йдуть ще з дека: соковитий рецепт курячих биточків у підливі

Що приготувати смачного, але щоб не морочитися на кухні, а сім'я залишилася ситою і задоволеною? Сьогодні ми підготували рецепт курячих биточків із підливою, який ідеально підходить для цього.

Забутий рецепт із 90-их: з оселедця та 2 яєць виходить ідеальна закуска – хоч ложкою їж, хоч на хліб намащуй

Цей рецепт наших бабусь незаслужено забутий. А тим часом виходить дуже смачно, до того ж готується все просто. Інгредієнти можна брати будь-які. До вашої уваги 2 рецепти на вибір.

Такого сала завжди мало: ріжеться як масло, а на смак як елітна буженина. Мій ходовий рецепт за 10 хвилин

Закуска з солоного сала є найоптимальнішим варіантом – виручить у будь-яку скрутну хвилину. До того ж надасть ситості всій родині. За 10 хвилин усе підготуєте, а за 3 дні можна буде й скуштувати.