ТОП-4 кімнатних рослин, які не слід утримувати в приміщенні

Можна подумати, що всі рослини підходять для будь-якого офісу або будинку, але правда в тому, що багато хто з них не повинні бути у вашому списку рослин, які потрібно купувати.

Важко закривати очі на нинішнє безумство приносити рослини в ваш офіс або будинок.

Зараз вони всюди!

І не дарма. Рослини очищають повітря, яким ми дихаємо, а також служать недорогим і привабливим декором. Можна подумати, що всі рослини підходять для будь-якого офісу або будинку, але правда в тому, що багато хто з них не повинні бути у вашому списку рослин, які потрібно купувати.

Ось короткий огляд багатьох переваг, які пропонують рослини:

Вони можуть допомогти знизити стрес.
Вони можуть допомогти підвищити продуктивність.
Вони можуть допомогти впоратися з небажаним рівнем шуму на роботі.
Вони покращують якість повітря.
Вони возз’єднують нас з природою, яка сама по собі має ряд переваг.
Вони оживляють внутрішні приміщення.
Але не всі рослини створені рівними та не всі з них є хорошим доповненням до штучному середовищу. Деякі рослини відомі тим, що викликають висипання на шкірі, викликають проблеми зі шкідниками, проблеми з алергією і є дуже токсичними для людей і тварин.

Нижче ви знайдете список найбільш поширених кімнатних рослин, які купують для офісу і вдома, а також список негативних наслідків, які вони можуть завдати вам, вашим колегам, вашій родині та навіть вашим домашнім тваринам – якщо вони у вас, звичайно, є.

Деякі негативні наслідки цих рослин можна контролювати та вони можуть не вплинути на вас або навколишніх, але при виборі кращого рослини для вашого внутрішнього простору важливо пам’ятати про інших.

1. Сукуленти

в
сукуленти

Ключові проблеми: шкідники

Сукуленти стали дуже популярними в останні кілька років, оскільки вони маленькі і їх легко розмістити де завгодно, крім того, що вони недорогі та просто привабливі для очей. Ви можете запастися парочкою з них, щоб принести їх в офіс або додому, але перш переконайтеся, що вони не заражені борошнистими хробаками, неброньованими щитівки, що мешкають у вологих і теплих місцях проживання. Якщо ви пропустите їх, вони в кінцевому підсумку стануть реальною проблемою, тому що вони легко розповсюджуються на інші сусідні рослини та від них дуже важко позбутися.

2. Олеандр Nerium oleander

Ключові проблеми: токсично для людей і тварин

Олеандр (або Неріум) – це чагарникова рослина, яке дає гарні рожеві квіти, які важко не помітити. Але не варто забувати, що ці квіти продаються за високою ціною. Олеандр дуже токсичний як для людей, так і для тварин, викликаючи сильну блювоту, запаморочення і навіть блокаду серця. Деякі навіть померли від проковтування рослини. Так що, якщо ви виявите, що насолоджуєтеся красивими квітами рослини, тримайтеся на відстані витягнутої руки.

3. Пальми арека Dypsis lutescens

в
Пальми арека

Ключові питання: шкідники, дорого

Також відома як золота очеретяна пальма, жовта пальма або долоню метелики. Пальми ареки дуже популярні серед тих, хто шукає більша рослина, ніж зазвичай. Вони прикрасять будь-який простір і додадуть йому тропічну атмосферу того місця, звідки вони родом: Мадагаскару. Проте, якщо у вас обмежений бюджет, це може бути не так привабливо для вас, оскільки зазвичай вони коштують дорого. Ще одна річ, яку ви повинні враховувати, це те, що вони є відмінним домом для павутинних кліщів: 8-ногие павукоподібні, які уповільнюють зростання рослин і роз’їдають їх листя. Щоб дізнатися, чи є у вашого рослини ці крихітні павукоподібні, зверніть увагу на укушені листя або перетинки.

4. Рослини павуків / змій Chlorophytum comosum

в
Рослини павуків / змій

Ключові питання: алергія

Відмінний вибір для будь-якого приміщення. Недорогий, яскраво-зелений, простий у догляді та володіє здатністю очищати повітря. Єдина проблема (звичайно, повинна була бути) в тому, що ці рослини – люті вороги алергіків. Якщо ви або хто-небудь, хто знаходиться поруч з цією рослиною, кожен день починаєте помічати симптоми алергії (чхання, нежить, закладеність носа, сльозотеча), то пора прощатися з рослиною.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.