Свята середа Страсного тижня. Що потрібно знати про неї

У ці дні ми страждаємо разом із Христом. Що сталося в середу.

Страсний тиждень – дуже священний час року, тому що саме зараз ми будемо пам’ятати останній тиждень життя Ісуса на цій землі. Найбільшу увагу цього тижня приділяється Страстям (стражданьям) і Воскресіння Ісуса Христа і подіям, які привели до нього. Ті, хто щиро займаються життям всього пасхального циклу, виявляють, що він може змінити їх назавжди. У ці дні ми страждаємо разом із Христом, щоб ми могли воскреснути з Ним під час Його славного Воскресіння. Страсний тиждень – це час, щоб очиститися. Наші уми і серця повинні бути зосереджені на Ісусі і на те, що Він зробив для нас.

Середу перед Великоднем ще називають «Шпигунська середа»

Ви коли-небудь чули про «Шпигунську середу»? Якщо ви цього не знали, ви не самотні. Архаїчно воно рідко використовується перед Великоднем – «Шпигунська середа», назване на честь дня, коли Іуда зрадив Ісуса синедріон. Оскільки Іуда вважався підлим, його дії викликали в уяві образ шпигуна. Все синоптичні Євангелія містять опис зради – від Матвія 26: 12-14, від Марка 14: 10-12 і від Луки 22: 3-6. Ось як Євангеліє від Луки розповідає про ці події: «Тоді сатана увійшов у Іуду на ім’я Іскаріот, який був одним з дванадцяти. Він пішов і порадився з первосвящениками та офіцерами храмової поліції про те, як він може зрадити його їм. Вони були дуже задоволені і погодилися дати йому гроші. Тому він погодився і почав шукати можливість зрадити його їм, коли не буле натовпу. »(Луки 22: 3-6).

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.