Фермер живе 111 років, харчуючись простими продуктами: в чому секрет такої тривалості?

Єдина порада Крюгера для тих, хто шукає довге життя, - просто - їжте хорошу їжу. І найголовніше просту їжу і рухайтеся кожен день.

Багатьох людей завжди цікавлять довгожителі. Як їм вдається прожити таке довге життя і перебувати в здоровому глузді та в хорошій фізичній формі? Як говорить статистика, основне – це просте харчування, відсутність шкідливих звичок і менше стресу в житті.

Декстер Крюгер став найстарішим чоловіком в Австралії в 111 років і 124 дні та каже, що зараз люди не такі щасливі, як коли він був молодий.
Декстер Крюгер став найстарішим чоловіком в Австралії в 111 років і 124 дні після того, як обігнав ветерана Першої світової війни Джека Локетт, який помер у 2002 році у віці 111 років і 123 днів.

Він провів велику частину свого життя на своїй ділянці великої рогатої худоби площею 5300 га в регіоні Мараноа в Квінсленді, поки не вийшов на пенсію в середині 90-х років.
Розповідаючи про своє життя з будинку престарілих, він сказав Австралійської радіомовної корпорації: “Це тому, що я роблю все по-іншому. Я жив дуже близько до природи і їв в основному те, що вирощував в саду або на фермі”.

Г-н Крюгер народився 13 січня 1910 року, ще до того, як з’явилися телефони та холодильники. Він пережив світові війни, посухи, депресії та пандемії.
Тепер він виконує строгий режим ранкової зарядки, виходить на вулицю і працює над своєю останньою книгою – автобіографією століття, як він провів життя на планеті і як йому вдається йти в ногу з поточними справами.
“Я не думаю, що сьогоднішній світ кращим, я не думаю. Люди незадоволені. У них занадто багато боргів. У нас занадто багато грошей, щоб витрачати їх на сміття. Поки ми не отримали всю цю комп’ютеризовану технологію, життя було набагато більше розслабленої. Є чудові речі, які можна робити з маленьким чіпом, але колись ми були набагато більш розслабленими”.

Найголовніше проста, хороша їжа

74-річний син Крюгера Грег сказав, що простий спосіб життя і збалансована дієта його батька з великою кількістю солі, цукру і жиру в чому пов’язані з його віком.

“Він пережив період, який був набагато менш напруженим, ніж те, з чим суспільство стикається сьогодні, – сказав Грег Крюгер. Він не ходив в гонитві за яскравими вогнями, він був щасливий бути серед коней і великої рогатої худоби. Його організм не був зношений, намагаючись переробити нездорову їжу – він ніколи не був із зайвою вагою, він завжди був активний”.

Г-н Крюгер додав, що він ніколи не був затятим курцем і п’яницею, але щотижня насолоджувався делікатесом з курячих мізків.
Єдина порада Крюгера для тих, хто шукає довге життя, – просто – їжте хорошу їжу.
“Люди дійсно їдять занадто багато, вони з’їдають себе до могили”, – сказав він. “Візьміть день за раз і вийміть з нього максимум користі”.

Він також налаштував свої сайти на те, щоб стати найстарішою людиною в Австралії.
Титул давно утримує Христина Кок, яка померла у 2002 році у віці 114 років і 148 днів.
“Я хотів би дожити до того часу, поки мені не стане занадто важко жити”, – сказав Крюгер. “Я вже на третину шляху до 112, і це справедливий поштовх”.

Схожі статті

Чудесний рецепт “Стакан молока” дала мені 90-річна бабуся. Тісто – винятковий пух: готую круглий рік

Пиріг на молоці – дуже смачна і ароматна випічка, яка має повітряну і дуже ніжну структуру. З приготуванням такого справиться навіть дитина.

Беру звичайний фарш і булочку “Малятко”. Виходить така смакота, що не можемо відірватися: роблю побільше

Для приготування котлет вам не знадобиться хліб, адже його вдало замінить звичайна здобна булочка. Її солодкий смак чудово підкреслить м'ясну закуску.

З’їдять за хвилину! Новий салат з буряка “Свята людина” в пакеті на кожен день. Готую в мікрохвильовці

Навіть зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний святковий салат, від якого будуть в захваті всі гості. Салат виходить соковитим, ніжним і дуже смачним.