ТОП-7 порад: Як доглядати за чайної трояндою

Чайних троянд потрібно як мінімум шість годин сонця в день при хорошому ранковому впливі.

З багатьох сортів троянд чайні троянди, є одними з найбільш популярних серед садівників. Чайні троянди повторного цвітіння, з одним великим квіткою на кінці стебла. Ріст рослин становить від 60 см до 2.5 метра, в залежності від сорту. Вони доступні з квітами практично будь-якого кольору, крім синього і чорного. Чайних троянд потрібно як мінімум шість годин сонця в день при хорошому ранковому впливі, добре родючого грунту і рівні рН грунту між 6,0 і 6,5.

1

Поливайте свої чайні троянди в міру необхідності, грунтуючись на погоді і характеристиках грунту. Піщані або глинисті грунти потребують більш частого поливу, ніж суглинні грунту. Вода повинна просочитися на глибину від 30 до 60 сантиметрів. Поливайте щотижня навесні і восени, з більш частим поливом влітку і менш частим поливом восени. Уникайте ранкового поливу, щоб дати рослині час висохнути на ранковому сонці.

2

Удобрюйте три рази в рік добривами для троянд або збалансованим універсальним добривом. Удобрюйте перший раз навесні, перш ніж з’явиться нове зростання. Зробіть другу підгодівлю, коли рослина починає цвісти. Зробіть третє підживлення в середині літа. Дотримуйтесь інструкцій виробника. Внесіть добриво на вологий грунт і полийте її після внесення.

3

Тримайте область навколо рожевого куща вільної від бур’янів і рослинного сміття. Додайте 5 см шар органічної мульчі навколо кожної рослини, замінюючи мульчу щовесни. Тримайте мульчу не менше 15 см від основи рослини.

4

Видаліть старі квіти. У перший рік зріжте стебла під квітками до найближчих листя. На трояндах залиште принаймні дві гілочки на стеблі.

5

Період спокою в кінці зими або на початку весни. Видаліть мертві гілочки і неправильно ростуть гілки, які перетинають інші або проростають до центру рослини. Відріжте зайві гілочки на одну третину або до половини їх довжини і приблизно на 60 см над рівнем землі. Обрізати під кутом 45 градусів на 1 см вище нирки.

6

Накрийте молоді троянди, коли очікується заморозок. Зберіть бруд навколо основи рослини над привоєм.

7

Часто перевіряйте трояндовий кущ на наявність ознак хвороби або шкідників. Кліщі і тля харчуються листям чайної троянди. Обприскати рослини струменями води або вимийте листя мильною водою, щоб знищити шкідників. Борошниста роса з’являється у вигляді білих плям на листках. Це можна контролювати за допомогою сірки. При необхідності обріжте хворі гілки на 10 см до здорової частини, якщо на рослину поширюються вірусні або бактеріальні захворювання.

Схожі статті

Рік тому з’явилося поповнення: донька Кузьми Скрябіна розповіла про материнство – чоловік сказав: “Згоден”

Донька Кузьми Скрябіна вже 9 років живе без тата. У Марії-Барбари є коханий чоловік. А невдовзі родина очікує на поповнення. Яким воно буде насправді?

Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Звернулась до обурених підписників: 74-річна Алла Пугачова опублікувала нове фото та отримала критику

Алла Пугачова оприлюднила новий пост на своїй сторінці в Instagram, де звернулась до російських читачів. Співачка висловила свою думку щодо емоцій деяких людей та потрапила під хейт.