Цикламена: Як правильно вибирати, як доглядати, у кого краще цвіте

Цикламена Cyclamen persicum - це невелике і компактне квітуче Горшкова рослина. Яскраві квітучі квіти, привабливі листя і легкість цвітіння цих рослин в зимовий час роблять їх популярним вибором.

Цикламена

Cyclamen persicum це невелике і компактне квітуче Горшкова рослина.

Яскраві квітучі квіти, привабливі листя і легкість цвітіння цих рослин в зимовий час роблять їх популярним вибором.

Це ніжне рослина, яка не любить морози.

Рід цикламенів, “які є рослинами бульб “, складається з більш ніж 20 видів і безлічі гібридів, але персікус і гібриди цього виду є найбільш популярними в домашніх умовах. Є також культивовані карлики, які виростають тільки до 15см у висоту.

Листя: листя дуже компактна і листя з малюнком і в формі серця, які дуже привабливі без квітів. Основні листя зеленого кольору зі срібними мітками, а інші мають ефект срібного мармуру навколо більшої частини листа, а центр зелений.

Квіти: барвисті декоративні квіти, що ростуть на стеблах над листям, бувають різного кольору, включаючи світло рожевий, темно рожевий, білий, червоний і світло рожевий з зовнішніми краями та нижньою частиною пелюсток темно рожевого кольору.

Період цвітіння та спокою

Ця рослина розглядається як однорічна рослина, яке слід викидати після цвітіння. Вони можуть бути куплені протягом осені та зими з квітами, квітучими кілька місяців. Це дійсно багаторічна рослина, яка може зацвісти в наступному році.

Як тільки квіти відмирають, а листя жовтіє і псуються, рослина стає бездіяльним і хоче відпочивати в літній період. На відміну від інших рослин, які ростуть в кращому вигляді з весни осені, цикламен робить протилежне і зростає з кінця осені весни.

Видаліть всю вмираючу листя, як тільки велика її частина зіпсується, і помістіть бульба рослини в горщик з верхньою частиною бульби, розташованої над грунтом, в прохолодній середовищі, без яскравого світла. Припиніть поливати і підгодовувати. Після того, як ви побачите перші листочки зростання, які повинні бути з вересня по грудень, дайте їм ретельний полив і почніть нормальний догляд.

Рівень турботи: якщо ви вирощуєте цикламени як однорічні рослини горщиків і викидаєте їх після цвітіння, вам буде легко доглядати за ними в прохолодних умовах. Турбота про них в період спокою для цвітіння в наступному сезоні складна частина, тому багато хто відмовляється від них.

Догляд за цикламеною

Температура: ідеальна температура від 10 C до 18 C, тому потрібно прохолодна кімната без центрального опалення (якщо ви хочете, щоб квіти довго прослужили). Якщо кімната вище цих температур, просто знайдіть саме прохолодне місце в кімнаті.

Світло: коли квітка цикламена цвіте, забезпечте пристойну кількість світла, без прямих сонячних променів.

Полив: Поливайте рослину, коли грунт стає майже сухий на дотик. Хороший метод поливу помістити горщик для рослини в прохолодну воду і дати грунті і рослині максимально всмоктатися, а потім дати йому час висохнути перед тим, як покласти його на піднос для рослин. Занурення їх в воду дозволяє уникнути попадання води всередину корони, що для них шкідливо.

Грунт: необхідна багата добре дренируемая грунт, яка утримує воду, але також добре дренує.

Добриво. Розбавлене рідке добриво можна використовувати один раз кожні 2 тижні, поки у рослини є квіти і листя.

Пересадка: я б пересадив бульба після закінчення сезону цвітіння і погіршення листя. Як згадано у вищезгаданій секції цвітіння і спокою залиште верхню частину бульби над грунтом.

Вологість. Рівні вологості краще і вони покращуються, якщо помістити рослина в піддон для гальки або використовувати інші методи підвищення рівня.

Розмноження: Персікум розмножується насінням, що трохи складно для більшості людей і займає надто багато часу. Набагато простіше купити.

Загальні проблеми

Листя жовтіють: як було згадано вище, листя жовтіє після сезону цвітіння, і частина крони також псується. Якщо центр рослини (корона) виглядає не сильно добре, значить, ваше рослина може бути занадто теплим, мати занадто багато прямих сонячних променів, вологість повітря може бути занадто сухий або недостатньою.

Коротка тривалість життя квітів: це може бути пов’язано з сухим і теплим повітрям або іншими причинами, такими як недолік води або рослина було куплено і розквітло задовго до того, як ви його купили.

Рослина м’яке в зонах загального користування: Ваше рослина в біді, якщо корона в центрі м’яка, що викликано надмірним поливом. Ви нічого не можете зробити, щоб допомогти, просто перестаньте поливати і почекайте.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Лілія – завод чистого повітря, що привертає любов і щастя

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.