Шість способів отримати ранні помідори

З початком кожного вегетаційного періоду садівники по всій країні з нетерпінням чекають можливості зібрати свої перші стиглі помідори.

З початком кожного вегетаційного періоду садівники по всій країні з нетерпінням чекають можливості зібрати свої перші стиглі помідори. Однак холодна температура і мінлива весняна погода можуть затримати посадку і уповільнити зростання теплолюбних рослин томата.

Ось шість способів прискорити вегетацію і скоротити час очікування перших соковитих фруктів.

Виберіть сорт, який швидко дозріває 

Посадіть рослини швидкого вирощування, такі як помідор 4 липня, і ви будете їсти перший стиглий помідор всього через 49 днів після посадки. Порівняйте це з сортами, на дозрівання яких йде 80 або 90 днів вам доведеться почекати ще місяць або більше за стиглими помідорами.

Вибираючи пересадку або купуючи насіння, щоб почати в закритому приміщенні, перевірте опису сорту на кількість днів до дозрівання.

Теплий грунт

Помідори найкраще ростуть в теплій грунті, холодна грунт сповільнить їх зростання. Якщо ваші городні клумби покриті мульчею, відгрібаючи її ранньою весною, щоб піддати грунт сонячному теплу. Розміщення листа прозорого пластика або покриття прозорою плівкою, також допоможе. Грунт в контейнерах і піднятих грядках прогрівається швидше, ніж грунт на городі, тому вони ідеально підходять для любителів тепла, таких як помідори.

Загартовування помідорів

Рослини томатів ростуть на 25% швидше за допомогою спеціального прискорювача.

Незалежно від того, вирощували ви власні томатні рослини з насіння або купили їх, їм потрібно гарт від холоду, щоб пристосувати їх до умов на відкритому повітрі. Приблизно за тиждень до того, як ви плануєте висаджувати розсаду, помістіть їх на кілька годин в захищене місце на відкритому повітрі (частково в тіні від вітру). Поступово, протягом тижня або 10 днів, піддавайте їх все більшій кількості сонячного світла і вітру.

Захистіть молоді томатні рослини від вітру та холоду

Холодна весняна температура значно уповільнює ріст рослин, а вітер висушує рослини і може привести до поломки тендітних стебел. Посадіть свої помідори на південній стороні будинку, щоб скористатися перевагами більш теплого мікроклімату.

Зачекайте, щоб застосувати мульчу

Залиште грунт відкритою навколо нових пересадок протягом першого місяця або близько того, щоб дозволити сонця продовжувати нагрівати грунт. Як тільки настане літня погода, ви можете нанести 5 см шар мульчі, щоб допомогти зберегти вологість грунту.

Підтримка рослин

Падаючі стебла і розлога листя затінюють дозрівають плоди, що затримує дозрівання. Встановіть міцні клітини, сходи або інші опори під час посадки, щоб тримати рослини в вертикальному положенні.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Життя було спокійніше, а шоколад і цукерки смачніше: ТОП-5 цукерок СРСР

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.