Я була в шоці, наскільки це все дико: українка розповіла, як Польща готується до коронавірусу

У жителів Польщі паніка. У зв'язку із захворюванням, вони активно готуються до коронавірусу і скуповують усі продукти.

19-річна Альона вчиться у польському місті Люблін, і поки вона не може повернутися додому в Україну. Студентка повідомила, що 11 березня у місті була суцільна паніка. Як тільки стало відомо, що в Люблінському Воєводстві підтвердили випадок захворювання на коронавірус, люди масово почали скуповувати продукти.

Коронавірус у Польщі
Коронавірус у Польщі

Українка відзначила: «Я ще не бачила людей в масках. Поляки хочуть себе захистити, але самі того не розуміють, що такою панікою наражають себе на небезпеку ».

Карантин запровадили майже у всіх навчальних закладах до 25 березня, деякі університети відразу продовжили його до 15 квітня. У зв’язку з цим терміново закрили всі гуртожитки. Студентці Альоні пощастило, адже вона знімає квартиру. А ось мешканців гуртожитку виселили на вулицю. Тому студенти повернулися в Україну. Але ще не відомо, чи зможуть українці повернутися назад на навчання.

Люди настільки перелякані, що скуповують усі продукти, особливо крупи, воду, мило, туалетний папір й інше. Ще до початку спалаху коронавируса в Польщі, вже були проблеми з масками. Їх було дуже складно знайти, і не в кожній аптеці вони були.

Касири працюють в рукавицях
Касири працюють в рукавицях

Дівчина каже: «Маску можна купити хіба що в інтернеті, але ціна нереальна. Одна звичайна маска коштує 10 злотих (68 гривень). І навіть якщо ви знайдете маски в аптеці, то одна людина може купити максимум дві маски ».

Великі черги в аптеку
Великі черги в аптеку

Така ж ситуація і з антисептиками. Ціни піднялися, і тепер найдешевший антисептик коштує близько 70 гривень.

«Вчора мені якийсь дідусь у магазині переїхав ногу візком і навіть не вибачився. Він просто подивився і побіг далі скуповувати продукти. Я в шоці, на скільки це все дико … Всі бігають, штовхаються і хапають все, що потрібно і ні», – згадує Альона.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: У Києві буде карантин

Нагадаємо, це ж зовсім інший кіт: як змінилось кошеня, коли виросло? (Фото) 

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Схожі статті

Спробувала його в ресторані і він підкорив моє серце: салат простий, але дуже смачний. Став ходовим у нас

Цей салат з пекінською капустою до банального простий і зрозумілий. Та поєднання продуктів у ньому настільки вдале, що страва виходить нереально смачною.

Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.

Як зараз виглядає і де живе 53-річна Анастасія Заворотнюк: 5 років онкології і експериментальна терапія

Відома російська акторка Анастасія Заворотнюк вже 5-й рік не з'являється на публіці та не виходить на зв'язок зі своїми прихильниками. Весь цей час жінка проходить лікування від онкології.