5 загальновідомих порід собак, які люди часто плутають, і пояснення їх відмінностей

Не дивно, що зі схожою шерстю, маркуванням і статурою деякі з собак-близнюків можуть навіть спантеличити любителів собак.

Не можна заперечувати, що все собаки були створені рівними, тобто однаково крутими. Неважливо, чистокровні вони чи ні, великі чи маленькі, з великими мордочками або короткими – всі вони такі ж милі, як і всі інші. Але, говорячи про породи, ви коли-небудь плутали дві породи через їх схожого виду? Не дивно, що зі схожою шерстю, маркуванням і статурою деякі з цих собак-близнюків можуть навіть спантеличити любителів собак.

Акіта-іну і Сіба-іну

 ""

Перше, що впадає в око при погляді на ці дві породи, – це їх розмір – акіта виростає набагато більше, ніж Сіба-іну. Що стосується ваги, то акити можуть важити від 32 до 59 кг, в той час, як Сіба-іну зазвичай важить до 10 кг. На додаток до цього, акити схильні пускати слину, в той час, як Сіба-іну цього не робить.

Аляска маламут і хаскі

 ""

Аляска маламут зазвичай має зростання від 58 до 64 см і важить від 75 до 100 фунтів або більше, в той час, як зростання сибіряка варіюється від 51 до 60 см. На додаток до цього сибіряк зазвичай важить менше – від 27 до 32 кг. Крім того, у маламутов, на відміну від сибіряків, ніколи не буває блакитних очей. Що стосується тіла, то у маламута голова більше та округлі, тоді як їх хвіст зазвичай здіймається вгору, а у сибіряка звисає вниз.

Золотистий ретривер і лабрадор ретривер

 ""

Обидві ці породи мають дуже схожий темперамент – вони відомі як товариські, ласкаві, доброзичливі та слухняні собаки. Проте експерти з поведінки собак відзначають, що золоті зазвичай трохи більш чутливі в порівнянні з лабрадорами. Однак, як ви всі знаєте, все собаки індивідуальні, і жодна порода не гарантує будь-яких конкретних рис особистості. Що стосується зовнішнього вигляду, у золотистих ретриверів довша шерсть і пухнастий хвіст, а у лабрадорів короткошерста шерсть і більш мускулиста статура.

Бельгійська малинуа і німецька вівчарка

 ""

Мало того, що бельгійські малинуа і німецькі вівчарки схожі за розміром і мають однакове забарвлення хутра, вони обидві часто виконують військову і поліційну роботу. Однак бельгійська вівчарка була виведена в Бельгії (очевидно) для пасовищ і недавно була адаптована для службових робіт, тоді як німецьку вівчарку розводили як службову собаку з самого початку. Зовні малинуа стрункішою, менше, світліше і мають більш коротке волосся в порівнянні з німецькими вівчарками.

Коллі та шотландська вівчарка Шелти

 ""

Хоча і ті, і інші явно чарівні, коллі та шелти розрізняються за розміром – шелти набагато менше коллі. До того ж морда у колі довше. На жаль, обидва схильні до деяких генетичним проблемам, включаючи проблеми з очима і судоми.

Обидві ці породи відмінно ладнають з дітьми, в цілому доброзичливі та товариські. Однак коллі можуть бути більш тихими і стриманими, ніж шелти.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.