Мийте руки милом, щоб уберегти себе від зараження

Існує один споживчий продукт, який може серйозно уповільнити розвиток епідемії: мило.

Респіраторні віруси, такі як новий коронавірус, грип і застуда, можуть передаватися через наші руки. Якщо хтось   хворий, рука може торкнутися слизу і вірусні частинки прилипають до руки. Руки діють як пастки для вірусів. Краплі, що містять вірус залишаться на наших руках і можливо, потраплять в наші тіла, якщо ми торкнемося нашого обличчя.

Ось чому наші руки є передовою в війні проти Ковід 19.

Коли ви миєте руки з милом і водою, ви не просто перете з рук віруси і відправляєте їх в каналізацію. Ви фактично знищуєте віруси, роблячи їх нешкідливими.

Важливо мити руки як мінімум 20 секунд.

Що таке мило?

Мило це те, що хіміки називають «амфіфіли». Це молекули, які мають подвійну природу. Один кінець молекули притягується до води і відштовхується від жирів і білків.

Саме ця хімічна конструкція подвійного характеру робить мило таким ефективним. Коли ви купуєте звичайне мило, воно складається з суміші цих амфіфілів.

Як мило знищує віруси

Мило це майже як лом, воно починає розбирати все на частини.

Одна сторона молекули мила (та, яка притягається до жиру і відштовхується водою) проникає в жирову та білкову оболонку вірусу. На щастя, хімічні зв’язки, які утримують вірус разом, не надто міцні, тому такого вторгнення досить, щоб зруйнувати оболонку вірусу.

Ви розбираєте вірус на частини, робите його розчинним у воді і він розпадається.

Тоді нешкідливі оскільки вірусу змиваються в каналізацію. І навіть якщо мило не знищить всі віруси, ви все одно позбавите їх від рук з милом і водою, а також з будь-мастилом або брудом, з якої вони можуть чіплятися. Мило також змиє бактерії та інші віруси, які можуть бути трохи жорсткіше, ніж коронавірус і важче розпастися.

Хитрість в тому, що все це займає небагато часу і тому вам потрібно не менше 20 секунд, щоб вимити руки.

По перше, ваша шкіра зморшкувата і милу потрібен час, щоб проникнути в усі крихітні складки та знищити віруси, які ховаються всередині. Милу потрібно кілька хвилин, щоб зробити свою хімічну роботу. Вам потрібно трохи часу, щоб все мило могло взаємодіяти з вірусною частинкою. Двадцять секунд повинні зробити це просто відмінно.

Мило насправді не легко зазнає невдачі. Не має значення, склад мила. Вам не потрібно «антибактеріальне мило», яке рекомендується взагалі пропустити з за відсутності доказів його корисності. І вам не потрібно дуже жорстке миючий засіб, який ви б поклали в посудомийну або пральну машину.

Просте мило відмінно працює.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Лілія – завод чистого повітря, що привертає любов і щастя

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

 

Схожі статті

Без духовки та без випічки: дуже смачний торт “Білі ночі”. Люблю його за ніжність і простоту приготування

Шикарний торт можна приготувати навіть без замішування тіста та вмикання духовки. Ніхто ніколи не здогадається, що ви зробили його з печива, витративши не більше 15 хвилин часу.

Позитив потрапив у лікарню та назвав причину, якою виявилася екс-колега Дорофєєва: не один Дантес страждав

Олексій Завгородній показався на лікарняному ліжку під крапельницею. Відомий музикант розповів про своє самопочуття прихильникам в Instagram.

Дізналася рецепт від бабусі. Тепер завжди готую тільки так: рецепт мініатюрних пиріжків із сосисками

Коли залишається небагато тіста, а ще хочеться пиріжків і з цибулею, і з картоплею, та й із сосисками теж, згадайте цей рецепт. Мініатюрні пиріжки одразу з усім сподобаються вам із першої спроби.