Вулиці перетворилися на ковзанку. У Києві крижаний апокаліпсис, багато ДТП і травмовані пішоходи

Вранці 11 грудня 2020 року киянам треба було вставати на годину раніше. Ні, стрілки годинника не переводили.

Просто потрібно було звільнити з крижаного “полону ” свою машину і відігріти її. Кілька сантиметровий шар льоду утворився на всіх поверхнях – дороги, тротуари, машини, вікна. Особливо небезпечними залишаються сходинки в будівлі, де відбувається найбільше травмонебезпечних ситуацій.

Збільшилася кількість ДТП і звернень до травмпункту

У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс
У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс

Як повідомляють журналісти редакції “Однією хвилини ” з Києва, дороги в столиці розчищені частково, і то рух залишається складним. Незважаючи на низьку швидкість і підвищену обережність водіїв, аварій не уникнути.

А ось про тротуари комунальники забули, тому там зараз справжній каток. Люди навіть викладають відео, як катаються по вулиці на ковзанах – це зараз єдиний спосіб потрапити в потрібне місце призначення і не впасти.

Більшість столичних тротуарів не посипані сіллю

Тим часом в Київміськадміністрації стверджують, що до боротьби з ожеледицею залучили 341 одиницю спецтехніки та 50 бригад ручного прибирання. Працюють фахівці ще з ночі, коли така погода тільки почалася.

Хто повинен піклуватися про безпеку на дорогах і тротуарах? Не тільки місцева влада

У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс
У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс

Варто відзначити, що загальні дороги і тротуари посипають сіллю комунальники, а ось тротуари біля підприємств і закладів повинні розчищати власники прибудинкових територій.

Прогнози погоди на найближчі дні: не радують

У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс - фото від 10 грудня 2020
У Києві після крижаного дощу створився справжній колапс – фото від 10 грудня 2020

Коли така погода закінчиться – невідомо. Але крижаний дощ напередодні накрило ще й сусідні області. Сьогодні вранці очікується невелике потепління, але до вечора стовпчик термометра знову покаже “мінус ” і все замерзне.

Тому нагадуємо вам про важливість вибирати зручне взуття і одяг, який не сковує ваші рухи, якщо ви йдете на вулицю, а ще пам’ятаєте, що на сходинках важливо триматися за поручні і не тримати руки в кишенях, щоб вчасно зловити рівновагу.

Схожі статті

У мене намагалися викупити цей рецепт. Уся родина збирається до такої вечері: рецепт курки по-циганськи

Смачна і ситна вечеря не обов'язково має вимагати багато сил і часу. Будь-яка частина курки та тісто - все, що потрібно. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт, який припаде вам до смаку.

Кращий за Київський торт! І смак збалансованіший, і готується легше: улюблений торт моєї сім’ї на бісквіті

Щоб подати до чаю смачний торт, не обов'язково розвозити велике приготування. Достатньо всього кількох інгредієнтів і фруктів. Сьогодні ми підготували простий рецепт бісквітного торта з фруктами.

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.