8 будинків залишилось без води через незаконно побудований кіоск

Аварійні бригади Київводоканалу не змогли вчасно ліквідувати витік по вулиці Богдана Хмельницького, адже роботам заважав кіоск, зведений прямо над місцем пролягання водопровідних мереж.

Про витік та затоплення підвального приміщення повідомили працівники Музею історії Києва вранці 5 лютого. Спеціалісти Київводоканалу виявили, що порив утворився на ділянці трубопроводу, над якою зведено МАФ, і повідомили про це міську адміністрацію.

Поки ремонтні бригади чекали на можливість розпочати роботи, без водопостачання залишилися 8 житлових будинків та музей, для населення був організований підвіз води. За допомогою КП Благоустрій кіоск було прибрано лише пізно ввечері, отже до роботи фахівці Київводоканалу змогли приступити лише близько 3 години ночі.

Аварійна ситуація виявилася досить складною – пошкодження утворилося в нижній частині труби, тож довелося випробувати кілька методів усунення течії, перш ніж витік вдалося ліквідувати. Завершити ремонтні роботи змогли наступного дня.

Через недбалість власника МАФу мешканці прилеглих будинків цілий день залишалися без централізованого водопостачання, адже на пошук власника та демонтаж кіоску було витрачено більше 12 годин. Коментувати ситуацію власник тимчасової будівлі відмовився.

Наразі в зонах санітарної охорони водопровідних, каналізаційних, кабельних мереж та споруд водопровідного та каналізаційного господарства Київводоканалу розташовано майже півтори тисячі будівель, більшість з яких – це торгові МАФи, а також самовільно збудовані мешканцями гаражі.

Наявність об’єктів та споруд в охоронній зоні значно ускладнює роботу аварійних бригад, а це призводить до того, що мешканці будинків залишаються без води на довгий термін. У разі аварійної ситуації техніка не може дістатися до місця аварії через встановлені споруди, а утворені від витоку води провали створюють загрозу будинкам і їх мешканцям.

Нагадаємо, що відповідно до Державних будівельних норм, охоронна зона водопровідних мереж складає від 5 до по 50 метрів у кожен бік в залежності від діаметра водогону.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Квіти-енергетичні вампіри: які горшкові рослини краще подарувати ворогові

На звичайних каналізаційних колекторах охоронна зона становить по п’ять метрів в обидві сторони від зовнішніх стінок трубопроводів. На колекторах глибокого закладання охоронна зона складає по три метри в кожен бік.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про українських зірок, які зробили пластику, але приховують це: Лобода, Лорак, Ротару, Білик, Байрак.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Матеріал підготувала Анна Кошева

Схожі статті

Можна готувати хоч кожен день: 5 смачних салатів молодої капусти. Весінні рецепти, які я розтягую до осені

Настала весна, час легкості та схуднення. У цю пору року завжди хочеться чогось простого. Сьогодні ми підготували добірку з 5 рецептів салатів із молодою капустою, які забезпечать сонячний настрій.

Чоловік після роботи летить додому, коли готую цю вечерю за 35 грн: рецепт, який підкорив моїх 3-х чоловіків

Як можна максимально заощадити в приготуванні вечері? Можна використовувати молоді кабачки та сковороду. Страва виходить недорогою, але дуже смачною. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.