На час локдауна з 8 по 24 січня 2021 року в супермаркетах заборонять продаж низки товарів повсякденного попиту

Українські супермаркети вводять ряд обмежень з продажу товарів повсякденного попиту, керуючись постановою Кабінету міністрів №1236 від 9 грудня.

Після введення Кабінетом міністрів локдауна починаючи з 8 по 24 січня, багатьох цікавить якими групами товарів будуть торгувати супермаркети в цей час. Це важливо, тому що проміжок локдауна істотний і людям треба запастися всім необхідним, щоб пережити цей період. До того ж є непередбачені ситуації, коли побутові прилади виходять з ладу і потрібно їх заміна повністю або по запасним частинам.

Українські супермаркети вводять ряд обмежень з продажу товарів повсякденного попиту, керуючись постановою Кабінету міністрів №1236 від 9 грудня.

Про це інформує Американська торгова палата в Україні. Знову ж вона посилається на зазначену постанову Кабміну.

Як констатують в торговій палаті, що не тільки будуть повністю закриті спеціалізовані магазини, але починаючи з 8 січня супермаркетів не реалізовуватимуть побутову хімію, різного роду інструмент, одяг, пресу, лампочки, батарейки, а також дитячі товари для навчання.

 "" Планується закриття спеціальних відділів в цих магазинах, і буде заборона на касі про їх оплату.
Як вважають компанії члени асоціації, таким рішенням Кабінет міністрів обмежує права споживачів. Можливий також конфліктні ситуації в супермаркетах.

Виходячи з постанови Кабінету міністрів №1236 від 9 грудня, з 8 по 24 січня суб’єктам господарювання забороняється прийняття покупців, якщо вони не торгують виключно: товарами харчування на торгових площах, не менше 60% яких призначаються для реалізації продуктів, лікарських препаратів, медичних виробів, засобів гігієни, засобів зв’язку, ветеринарних препаратів, кормів, насінням, засобів захисту рослин. Реалізація товарів інших груп буде дозволена тільки з адресної доставляння.

Схожі статті

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.

Класика жанру – салат “Дністер”: простенький та смачний, але забутий рецепт, який я переробила на свій лад

Приготувати салат "Дністер" – найкраща з можливих ідей. Розповідаємо, за яким рецептом готувати закуску, аби вона приємно здивувала ваших рідних і вас самих.