Магічні ритуали на день Благовіщення

На день Благовіщення люди замовляють бажання і роблять благовіщенську сіль.

Благовіщення Пресвятої Богородиці є одним з найважливіших християнських свят – після Різдва і Великодня. Стародавні слов’яни вважали, що Благовіщенські знаки про погоду, звичаї і заговори мають «магічне» значення. Вважалося, що дотримання певних традицій і церемоній до свята приносить щастя, удачу і благополуччя в різні сфери життя. Тому люди все помічали і звертали увагу на кожну подію в такий важливий день.

У день Благовіщення відбувається безліч «магічних» ритуалів, заговорів і знаків. Найвідомішими з них називають життєву удачу людини, здоров’я і благополуччя.

Щоб бажання здійснилося

На Благовіщення необхідно привезти додому тонку гілку дерева і покласти під подушку. Потім ми загадуємо бажання і вимовляємо це вголос два або три рази. Рано вранці ви повинні подивитися на гілку – якщо вона залишилася ціла, то бажання збудеться. Зламана гілочка означає, що запит залишиться нездійсненним.

На здоров’я

Для цього заговору вам знадобиться звичайна кухонна сіль, яку потрібно покласти в мішок на світанку в день свята. Потім злегка нагрійте духовку і помістіть туди пакет з сіллю приблизно на 10 хвилин. Така Благовещенська сіль використовується в кулінарії, як добавка до води під час збору врожаю і для виконання ритуалів від пристріту і псування.

Знаки Благовіщення про погоду, звичаї і заговори відомі з давніх часів. Вірити чи ні таким “знакам “? У будь-якому випадку, це радісне і яскраве свято, в якому прийнято дякувати Богові за всі Його милості – для цього не потрібні «магічні» ритуали.

Схожі статті

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!

Величезний лайк цій вечері 2 в 1: куряча печінка з оригінально запеченою картоплею. Готую для всієї родини

Кулінари стверджують, що страва з печінкою, приготована за цим рецептом, має повне право називатися теплим салатом, а картопля, запечена у такий спосіб — це повноцінний гарнір.