Підвищення пенсій через два тижні: кому додадуть в результаті індексації?

Індексування пенсій з 01.03.2021 року. Це так планується. Однак в самому законі немає чіткої вимоги, так у 2019 році пенсії почали підвищувати з травня місяця.

Багатьма людьми пенсійного віку ставлять питання з приводу підвищення пенсій у 2021 році. Пенсіонерів цікавить коли це, буде і яку конкретно доплату вони отримають в цьому році. І найголовніше людей цікавить які категорії пенсіонерів потрапляють під індексацію?

З 01.03.2021 року в Україні пенсіонерам проіндексують пенсії приблизно на 11%. У зв’язку з цим, 8 мільйонів пенсіонерів отримають надбавку до пенсії, яка буде коливатися від декількох десятків до декількох тисяч гривень.

Кому проіндексують

Пенсіонери повинні знати, що якщо пенсія призначена за іншим законом, то індексації не буде.
Це торкнеться: військових, вчених, держслужбовців та інших. Крім того, підвищують тільки розрахунковий розмір виплат. І люди повинні знати, що буде підвищено тільки розрахунковий розмір пенсії.

Пенсіонери, які отримують пенсію 9090 гривень зможуть отримати надбавку в розмірі 1000 гривень. Це буде залежати від розміру заробітної плати.

Пенсіонери
Пенсіонери

Коли проведуть індексації?

Індексування пенсій буде проводитися з 01.03.2021 року.
Це так планується. Однак в самому законі немає чіткої вимоги, так у 2019 році пенсії почали підвищувати з травня місяця.
Ще, щоб підвищити пенсії, урядом має видати постанову, а тільки потім Пенсійним фондом буде проведено перерахунок. Цей тиждень має бути вирішальному. Якщо буде постанова уряду, то буде перерахунок пенсій 01.03.2021 року.

Ексміністр соціальної політики України Андрій Рева каже, що на жаль постанови ще немає. Проблема в тому, що немає грошей. У Пенсійного фонду вилучили 8,5 мільярда гривень, звільнили до 31 травня самозайнятих від ЄСВ, підприємці отримали по 8 000 гривень, так чому ж не допомогли Пенсійному фонду ?, – запитує Рева.

Надбавка до пенсій буде залежати та пов’язана з ростом цін у 2019 році і які були зарплати за останні 3 роки.

Половина річної інфляції підсумовується із середньою річною динамікою заробітної плати за 3 календарні роки та потім на ту цифру, яка виходить, буде збільшений розрахунковий розмір виплат. Точні статистичні дані будуть тільки до березня. Однак Кабінетом Міністром України передбачається підвищення пенсій в розмірі 11%.

Схожі статті

Василь Вірастюк пригадав, як зрадив колишню та зізнався, якими є його нові стосунки: у подробицях і деталях

Василь Вірастюк, стронгмен та народний депутат нещодавно викликав хвилю обговорень серед шанувальників, поділившись відвертою інформацією про своє особисте життя.

Дуже просто та смачно на сковороді. Ці правильні чебуреки з м’ясом сім’я з’їдає ще гарячими, і за один вечір

Кожен із нас хоча б раз у житті куштував чебуреки. Комусь вони не припали до смаку, а хтось любить і регулярно їх купує. Сьогодні ми підготували смачний рецепт соковитих домашніх чебуреків із м'ясом.

Простенькі слойки з різними начинками – ходовий рецепт нашої сім’ї: готую дітям у школу й чоловіку на роботу

Такі смачні й прості у приготуванні слойки стануть ідеальним перекусом, які з собою можуть взяти всі члени родини – діти до школи, а дорослі на роботу.