Поминальна субота 10 квітня 2021: традиції, заборони і що потрібно зробити в цей день

Потрібно в поминальні дні побувати на кладовищі, поговорити з померлими, прибрати могилу, поміняти якщо потрібно хрест або пам'ятник, по можливості відвідати літургію.

Для православних християн поминальні дні – це особливі дні.
Перед цим днем бажано залишить або передати записку з проханням, щоб під час літургії помолилися за померлого близької людини.

Особливо це стосується дітей, які повинні завжди пам’ятати своїх померлих батьків.
Потрібно самому також помолитися за своїх батьків.
Православні повинні згадувати всіх покійних, навіть далеких родичів і просто покійних. Тому субота і називається Вселенська.

Потрібно в поминальні дні відвідати кладовище, поговорити з померлими, прибрати могилу, поміняти якщо потрібно хрест або пам’ятник, по можливості відвідати літургію. Додатково потрібно влаштувати поминки.

 "В "
Поминальна субота

У квітні 2021 роки вже відзначалася поминальна батьківська субота 3 числа. Наступна поминальна субота у квітні -10 числа. Це єдині дні коли дозволено проводити поминальні служби та помолитися за померлих близьких людей.

Коли ви молитесь необхідно обов’язково при зверненні до Господа попросити Його про прощення покійним їх гріхів.
Коли віряни відвідують літургію і залишають записки, то приносять, також вино, продукти та речі для роздачі бідним людям. Таким чином ви зробите добру справу.

Коли ви відвідаєте цвинтар і наведете там порядок, бажано влаштувати поминальну вечерю. На ньому повинна бути кутя. Під час поминального обіду, потрібно говорити тільки про померлих.

Як правило, згадують тільки хороше і намагаються багато не пити. Не потрібно лаятися і сперечатися в цей день.

Схожі статті

Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Жодне свято не обходиться без цього рулету: у м’ясний фарш загортаю оригінальну начинку. Це мега смачно!

М'ясний рулет зі шпинатом – смачна та ситна страва, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Ця закуска вийде нереально апетитною. Спробуйте!

Дізналася рецепт найкращої закуски для будь-якого застілля. Йдуть як насіння: м’ясні ковбаски “Джерікі”

На застіллях завжди присутні напої, а відповідно і закуски. Чудову закуску можна приготувати і вдома. Сьогодні ми підготували рецепт м'ясних в'ялених ковбасок, які ідеально підходять для цієї ролі.