Ціна на газ в червні 2021 року для українців

Якщо ціна в літній період зменшується, то вам буде вигідніше терміново перейти на місячний тариф, але повернутися можливо буде тільки з дозволу постачальника.

Раніше державна Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” встановила річний тариф для населення (фіксований) в розмірі 7,96 грн / куб. м.
Це з ПДВ, але без врахування транспортування. Відзначимо, що “Нафтогаз” до того ж є “постачальником останньої надії”.

Енерголегулятором нашої країни було встановлено, що всі споживачі газу автоматично переводяться на річний контракт. Це зробили, щоб не було цінових стрибків.

З 1.05.2021 року і до 30.04.2022 року вартість буде однаковою.

Протягом усієї дії контракту на літо, постачальники можуть змінювати ціну, але тільки в сторону зменшення.

Який контракт краще?

Для інформації, ви повинні знати, що в нашій країні є ринок газу і якщо вас не влаштовує вартість від якогось постачальника газу, то ви маєте право поміняти його.

І другий нюанс, як тільки ви уклали контракт з постачальником на постачання газу, то він не зможе вам підвищити ціну упродовж дії контракту.
Знизити він її може, але не підвищити.

Потрібно дивитися на ціни різних постачальників газу на Україну. І ті ціни та умови, які вам прийнятні, можете вибирати.

Однак, якщо ваш контракт з постачання газу закінчується, і ви не хочете змінювати постачальника, то вам не потрібно нічого робити. Річний контракт набирає чинності автоматично і ви отримаєте платіжки як і завжди.

Зверніть увагу в вашому контракті, можуть прописані не на рік терміни, а на квартал або пів року, або на місяць. Річ у тому, що якщо ціна в літній період зменшується, то вам буде вигідніше терміново перейти на місячний тариф.
Але є нюанс – далі повернутися до річного контракту можливо буде тільки з дозволу постачальника.

Схожі статті

Цей чарівний кавовий пиріг просто неймовірний: легко і без випічки готую улюблений десерт для своєї сім’ї

Цей чарівний торт вартий зусиль та часу на його приготування, тому що має напрочуд показний вигляд, через що завжди буває перлиною будь-якого десертного частування.

Всього 4 інгредієнти, а так смачно: ніжний салат із банального буряка тепер готую щодня, бо чоловік випрошує

Салат із буряка, яєць та сиру виходить не лише смачним, але й поживним. Він чудово пасуватиме як на кожен день, так і на святковий стіл. Спробуйте!

У тонкий млинець загортаю соковите м’ясо: фірмовий рецепт моєї мами. Українські бендерики на святковий стіл

Ароматні бендерики у вигляді трикутників сподобаються абсолютно всім, адже виходять нереально смачними. Спробуйте приготувати тонкі млинці з соковитою начинкою!