Чи потрібно буде оплачувати доставку пенсій в Україні з вересня 2021 роки?

Пенсіонери повинні знати, що коли будуть підвищуватися пенсії або окремі доплати, то тариф по оплаті за доставлення цих доплат не застосовуватиметься.

Новий порядок виплат пенсій в Україні запрацює з вересня 2021 року. Пенсіонери, яким раніше приносили пенсії додому задаються питанням: “Потрібно буде платити за доставлення пенсій?” Адже коли буде скасований старі порядок і введений новий незрозуміло як це все буде.

Марина Лазебная, яка є міністром соціально політики України, розповіла, що в уряду є 1,5 року для того, щоб можна було підготуватися до змін з доставлення пенсій.

Як будуть отримувати пенсії у вересні 2021 роки?

Однак Олег Кулініч, який є народним депутатом від групи “Довіра” задається питанням чи не буде скорочена соціальний захист пенсіонерів? Річ у тому, що уряд прийняв постанову №546 яким призупиняє обов’язковий переклад пенсії на рахунки пенсіонерів до яких підв’язані банківські картки. Також народний депутат зазначив, що ніхто не скасував постанову №277, в якому вказується, що доставляти пенсії повинні платно. Він резонно запитує, чи буде Міністерство соціальної політики переглядати зазначену постанову? Також депутат зазначив, що скорочені працівники соцзахисту, які могли б доставляти пенсію.

Міністр соціальної політики зазначила, що за півтора року буде підготовлена зручна інфраструктура по виплаті пенсій. І кожен пенсіонер індивідуально буде вибирати як йому зручніше отримувати пенсію: на банківську карту або через “Укрпошту”.

Пенсіонери повинні знати, що коли будуть підвищуватися пенсії або окремі доплати, то тариф по оплаті за доставлення цих доплат не застосовуватиметься.

В Україні, також скасовано обов’язковий переклад пенсіонерів на обслуговування в банки до 2023 року.

Схожі статті

42-річна Лілія Ребрик пригадала, як пройшли її пологи та показала фото з клініки: “Максимально легко”

Лілія Ребрик розсекретила, як пройшли її треті пологи. Телеведуча показала зворушливе фото з пологового будинку, на якому позує разом з коханим чоловіком.

Домашні рогалики з густим повидлом готую за рецептом із маминого записника: таких в магазині не купити

Ароматні та смачні рогалики з повидлом приготувати зовсім нескладно, головне — це знайти правильний рецепт, про який ми сьогодні вам розповімо.

Цей рецепт просто знахідка! Мінімум продуктів і часу: найніжніший фруктовий зефір в домашніх умовах за 5 хв

Рецепт цих пружних зефірок до банального простий, а ваші діти будуть просто в захваті від цього смачного десерту. Для його приготування вам знадобиться всього 2 основних інгредієнта.