Чи подорожчає соняшникова олія в Україні? Що кажуть аналітики

Фермери кажуть, що коли неврожай, то обов'язково підніметься ціна, бо не вистачає сировини для вироблення соняшникової олії.

Як завжди, жителів України цікавлять злободенні питання. Це вартість комунальних послуг, ціна проїзду в громадському транспорті та звичайно які очікуються ціни на харчові продукти.

Адже не секрет, що в сімейному бюджеті витрати на харчування становлять левову частку. Особливо підвищення цін на харчові продукти болісно сприймають пенсіонери. З їх невеликою пенсією проблематично наздогнати підвищенням цін.

Українці ставлять собі питання: “Що їх очікує за цінами на продовольчому ринку, включаю основні продукти, без яких важко обійтися?”
Багатьох цікавить, чи буде дорожчати соняшникова олія?

Яка буде ціна на соняшникову олію в Україні?

Це найбільш потрібний вітчизняний продукт. Кожна господиня купує його. Тому ціна на соняшникову олію цікавить всіх в Україні.
За останні пів року соняшникова олія побила всі рекорди – воно подорожчало у 2 рази. Як тільки в супермаркет завозиться нова партія соняшникової олії – це нова велика ціна на етикетці.

Люди не розуміють, як на Україні, яка є одним зі світових виробників соняшникової олії така велика ціна на нього може бути? Ціна кожен день змінюється в бік підвищення. Адже це не делікатес, а повсякденний продукт харчування українців. Без соняшникової олії господиня на кухні не обійдеться. Воно застосовується скрізь.

Зараз невелика пляшка в 0,5 л коштує 40 гривень. Економ в 3 літри – 220 гривень. Домогосподарки хвилюються, що це на останнє подорожчання соняшникової олії.
Експерти по-різному пояснюють чому дорожчає основний український продукт.

Так економіст Олег Пендзин пояснює підвищення ціни на соняшникову олію попитом, який є на світовому ринку на українську соняшникову олію. Попит зростає, а з урахуванням, що торік був неврожай соняшнику, то ціни збільшується, приблизно на 22%.

Також зростають енергоносії та оплата праці. Фермери кажуть, що коли неврожай, то обов’язково підніметься ціна, бо не вистачає сировини для вироблення соняшникової олії.

Схожі статті

Ця намазка з оселедця чудово залітає під “100 грам” або як закуска на вечерю. Є один секрет – ділюсь

Паштет з оселедця – смачна і яскрава закуска, яку оцінять більшість господинь за оригінальний смак і швидкість приготування. Таку намазку можна сміливо подавати на святковий стіл.

Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Неймовірно соковита рулька в рукаві: взяла свинину, часник і спеції. Домашня ковбаса тепер на другому місці

Свиняча рулька чудово доповнить ваш арсенал рецептів. Запікається ця смакота в рукаві з часником і улюбленими спеціями, а виходить мега соковитою та апетитною.