В Україні очікується зміна цін на курятину: всі подробиці

Зараз на виробництво птиці впливає ще й той фактор, що в уряді розглядається питання підвищення податків для виробників курячого м'яса.

Не секрет, що куряче м’ясо цілком доступно для різних категорій населення України. Воно, разом з курячими яйцями потрібна продукція, бо дешевше ніж індиче м’ясо і свинина. Тому українці, як правило, купують куряче м’ясо і її похідні. Особливо це стосується пенсіонерів.

Однак як прогнозують аналітики ринку продуктів, вартість курятини може зрости приблизно на 15-20%.

Світлана Литвин, яка є аналітиком асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), робить прогноз на збільшення курятини в цьому році. Як констатує експерт, зараз в Україні в сільськогосподарських підприємствах, які займаються вирощуванням курей і виробництвом яєць, спостерігається скорочення поголів’я птиці.

Фасовка яєць

Зараз, в літню пору це не відчувається в супермаркетах. Бо в господарствах населення влітку кури добре несуться. І тому яєць вдосталь, але як тільки настане похолодання, несучість курей знизиться, а в великих сільгосппідприємствах буде скорочено поголів’я курей. Тому ціна на яйця повинна поповзти вгору.

Зараз на виробництво птиці впливає ще й той фактор, що в уряді розглядається питання підвищення податків для виробників курячого м’яса. Це все разом може привести як зазначено вище до збільшення цін на курятину на 15-20%.

Яке рішення прийме уряд чекають виробники курятини та прості жителі України.
І як це торкнеться кожного українця, аналітики спрогнозувати поки не можуть.

Схожі статті

Котлети не готую! Смачніше в житті не їла: рецепт з фаршу, який тепер постійно замовляє чоловік і свекор

Ця страва з фаршу виходить настільки смачною та соковитою і має апетитний вигляд, що ви можете її не тільки приготувати на вечерю, а й подати на святковий стіл.

Один раз готую – 7 днів відпочиваю. Усі намагаються дізнатися мій ходовий рецепт: заморожені курячі рулетики

Часто бувають моменти, коли ввечері просто немає часу, щоб приготувати вечерю. Рішення бувають різними, і чудовим варіантом є зробити запас у морозильнику. Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Златі Огнєвіч за борги відключили світло в квартирі, яку вона показувала в “Холостячці”: “Я бачила платіжки”

Зі Златою Огнєвіч весь час трапляються якісь неприємності. Нещодавно змушена була скасувати концерти через аферистів. А це зірка пригадала, як їй ЖЕК відключив світло за несплату.