Свято Трійця – 20 червень 2021 року: Історія, традиції та обряди

В цей день всі православні люди прикрашають свій будинок зеленню, березовими гілками, гілками аїру, готують святковий стіл і запрошують гостей на свято.

Трійця – релігійне свято, присвячене християнській вірі в зішестя Святого Духа на апостолів. Святкування проходить влітку, і точна дата змінюється з року в рік.

Трійця – це рухливий свято, що прославляє Святу Трійцю, християнську віру в те, що природа Бога існує як Три Особистості – Отець, Син і Святий Дух, але при цьому Один Бог. Історично склалося так, що християнські церкви читали Афанасіївській символ віри в Троїцьке неділю.
Неділя Трійці (також зване Святом Пресвятої Трійці) випадає на один тиждень після неділі П’ятдесятниці, але оскільки дата неділі П’ятдесятниці залежить від дати Великодня, яка змінюється щороку, Троїцьке неділю також доводиться на різні дати кожен рік.

Дата в Україні встановлюється відповідно до календаря Православної християнської церкви. Багато православних церкви засновують дату Пасхи на юліанському календарі, який відрізняється від григоріанського календаря, використовуваного в багатьох західних країнах.

Трійця

Обряди

Трійця – це своєрідний символ повернення до життя.
У це чудове свято природа оживає, цвіте і наповнюється яскравими фарбами та привабливими ароматами.
В цей день всі православні люди прикрашають свій будинок зеленню, березовими гілками, гілками аїру, готують святковий стіл і запрошують гостей на свято.
Ось чому Трійця також відома як “Зелений тиждень”. Деякі люди залишають їжу на могилах, відвідуючи кладовища, щоб вшанувати пам’ять померлих родичів і друзів.
У цей день проводяться різні форми громадських розваг, в тому числі зі скоморохами (клоунами).

Традиційні обряди в День Трійці

Один з найвідоміших і поширених ритуалів – це возужденіе вінків на воді, хоча існує безліч інших не менш відомих ритуалів, таких як ширяння в лазні з березовими гілками для залучення великих грошей або приготування лікувальних напоїв з трав для лікування хвороб.
Святкування Трійці в Україні – велика подія, коли багато людей ходять до церкви та слідують традиційним ритуалам.

Схожі статті

Беру солоні огірки і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів до посту і не тільки

Цей салат з солоними огірками виходить не лишем смачним і соковитим, а й ситним і поживним. Його можна готувати в піст і на кожен день. Рецепт дуже бюджетний.

Стакан борошна і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві пиріжки чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Такі ліниві пиріжки ідеально підійдуть для сніданку, чи перекусу. Готуються вони дуже швидко з доступних продуктів. Начинку для таких пиріжків ви можете міняти за власним смаком.

Тітка з села навчила готувати кров’янку без кишки. Спробувала і закохалася в рецепт: таке є лише в Україні

Якщо ви ще не готували кров'янку без кишки, рекомендуємо спробувати! Такий рецепт точно сподобається, адже не поступитися класичному варіанту.