Кому з пенсіонерів доступні доплати за віком: всі подробиці

З жовтня 2021 року доплати за віком також отримуватимуть пенсіонери від 75-80 років.

Пенсія і її підвищення, а також доплати за пенсії – це злободенні питання для пенсіонерів України. Адже не секрет, що звичайний пенсіонер нашої країни мало, що може собі дозволити на пенсію. Велику частину займають витрати на комунальні послуги та харчування. Деяким пенсіонерам допомагають діти або онуки. А у тих пенсіонерів, у яких їх з різних причин немає – що їм робити. Звичайно в інших є город і сад, звідки можна брати фрукти та овочі, але якщо вже здоров’я не те, можна розраховувати тільки на пенсію.

Тому, всі пенсіонери уважно стежать за інформацією про підвищення пенсії або які ще можливі отримати доплати. Що очікувати простим пенсіонерам України?
Виникає питання: “Які ж пенсіонери мають право на доплати за віком?”

Пенсіонери

Необхідно відразу констатувати, що доплати за віком мають ті пенсіонери у яких достатній трудовий стаж. Трудовий стаж повинен бути у чоловіків не менше ніж 25 років, а у жінок не менше ніж 20 років.

Зараз доплати доступні тим пенсіонерам, які старше 80 років. У таких пенсіонерів мінімальна пенсія – 2600 грн. Ця програма охоплює 1 400 000 пенсіонерів України.

З жовтня 2021 року доплати за віком також отримуватимуть пенсіонери від 75-80 років. Держава доплатить за 400 грн. Таким чином будуть ще додатково охоплені 1 000 000 пенсіонерів.

Починаючи з 2022 роки держава планує збільшити охоплення пенсіонерів по доплатах за віком, включивши осіб старше 70 років.

Схожі статті

Рецепт випросила у кухаря в грецькому ресторані. Виходить дуже незвично і смачно: голубці у новому втіленні

Голубці знайомі та звичні всім нам. Здається, ця абсолютно звичайна страва вже нічим не може здивувати. Сьогодні ми підготували рецепт, який покаже голубці з нового, незвичного та пікантного боку.

Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Картопляне пюре смачніше, ніж у ресторані: все завдяки лише одному секретному інгредієнту. Моя імпровізація

Картопляне пюре - найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.