“Нова пошта ” втратила посилку за 4 тисячі доларів – клієнтові запропонували 200 гривень компенсації

Нещодавно в мережі обговорили один цікавий випадок, який стався з користувачем послугами поштового компанії. Його посилку втратили.

Чоловіка звуть Максим Смешко. У соціальній мережі Фейсбук він звернувся до представництва Нової пошти, і розповів історію про те, як з міста Запоріжжя в українську столицю він відправив цифровий пристрій для видобутку криптовалюта Asic-майнер.

цифровий пристрій для видобутку криптовалюта Asic-майнер
Цифровий пристрій для видобутку криптовалюта Asic-майнер

Хоча він відправив річ, вартістю 4 тисячі доларів, в оціночної вартості вказав мінімальну – 200 гривень. Каже, раніше вже здійснював схожі відправки, і ніяких подібних проблем не виникало. Однак з цією посилкою стався форс-мажор – машина згоріла.

“Відправлений був Asic-майнер, вартість 4000 доларів, оцінений він був мною мінімально, так як проблем ніколи не виникало. У накладній так і було зазначено – asic miner. (…) Посилка не дійшла до одержувача! Звернувся на гарячу лінію . Спочатку мені на гарячій лінії відповіли, що посилка пропала, а потім, через час, сказали, що машина згоріла! “,

– ось як описує ситуацію потерпілий у цій ситуації клієнт Нової пошти Максим Смешко.

Потім він пішов до відділення Нової пошти, щоб написати скаргу.

Претензія в Нову пошту
Претензія в Нову пошту

Претензію клієнт склав, проте за правилами компанії, користувачам компенсують виключно оціночну вартість посилки в разі її втрати або порушення цілісності товару при транспортуванні.

“Згідно п. 7.2.2 Публічного договору про надання послуг з організації перевезення відправлень, в разі повної втрати або пошкодження посилки з вини експедитора, останній повертає замовнику суму, яка дорівнює оголошеної вартості відправлення (але не більше, ніж фактична вартість посилки), і провізну плату, сплачену замовником згідно з відповідною експрес-накладної “,

– пояснює Нова пошта у відповіді потерпілому.

Природно, він буде вимагати компенсацію через суд, однак поки що на це потрібен час, адже під час карантину судові справи розглядаються рідше.

Популярне

Схожі статті

Ніжні та дуже м’які: секретний рецепт млинців з 2 інгредієнтів – дуже легко запам’ятати. Ніколи не рвуться

Млинці знайомі всім нам із дитинства. Це дуже простий і смачний варіант на сніданок, обід, вечерю або просто перекус. Але що, якщо зробити їх ще простішими? Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Смачний рецепт сніданку з лаваша, який готується всього за 15 хвилин: встигаю зранку цілу гору зробити

Зранку часто не вистачає часу, щоб приготувати сніданок. Через це часом доводиться нехтувати ним і чекати обіду. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт, який позбавить вас цієї проблеми.

Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.