Церковний календар на вересень 2021 року: Стрітення Пресвятої Богородиці, Воздвиження та інші

Щомісяця наповнений важливим релігійними датами, які потрібно знати. Особливо віруючим людям.

Уже через кілька днів осінь. А в вересні досить багато релігійних подій, на які слід звернути увагу. Є навіть пост. Серед найбільш важливих дат – Усікновення глави Іоанна Предтечі, Різдво Пресвятої Богородиці і Воздвиження Хреста Господнього

Важливі церковні свята у вересні

Церковні свята вересня 2021
Церковні свята вересня 2021

8 вересня – Стрітення Володимирської ікони Пресвятoй Богородиці. В цей день є безліч різних прикмет, які допомагають передбачити те, якою буде зима, і яким буде урожай в наступному році.

11 вересня – Усікновення глави Пророка, Предтeчі і Хрестителя Господнього Іоанна. Молитви в цей день мають особливу силу, тому моліться з відкритим серцем і неймовірно сильною вірою. Також в цей день є певні особливості в харчуванні – зокрема, віруючим дозволена гаряча рослинна їжа з маслом (каші, супи, тушковані овочі, гриби).

14 вересня – Початок індикту – церковне новоліття.

17 вересня – Ікони Пресвятої Богородиці Неопалима Купина. У цей день молитися потрібно саме звертаючись до Пресвятої Богородиці. Однак не варто просити про матеріальні блага у своїй молитві. Звертайтеся до Богородиці за здоров’ям для себе і близьких.

19 вересня – Михайлове Чудо – спомин чуда Архистратига Михаїла

21 вересня – Різдво Пресвятої Богородиці

24 вересня – Пpеподобного Силуана Афонського

27 вересня – Воздвиження Чесного Хреста Господнього

30 вересня – Mученіц Віри, Надії, Любові та матеpи їх Софії

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.